Cellato: Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο από την Ιαπωνία
Written by GoRadio on 09/04/2025
από τη Μαίρη Παπαπούλιου
Η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato κατάφερε να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες με το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο! Η γεύση του ονομάζεται “Byakuya” και κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ… 873.400 γιεν ανά μερίδα (περίπου 6.696 δολάρια!). Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου 2023, το “Byakuya” αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.
Τι κάνει το Cellato τόσο ακριβό;
Η απάντηση βρίσκεται στα σπάνια και πολυτελή υλικά που χρησιμοποιούνται:
-
Λευκή τρούφα από την Άλμπα της Ιταλίας, που κοστίζει περίπου 15.192 δολάρια το κιλό!
-
Parmigiano Reggiano – το αυθεντικό ιταλικό τυρί παρμεζάνα.
-
Sake kasu (sake lees) – ένα υποπροϊόν της παραγωγής σακέ, που δίνει ιδιαίτερη ιαπωνική γεύση.
Κάθε μερίδα του “Byakuya” συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, κατασκευασμένο με υλικά που χρησιμοποιούνται σε ναούς και ιερά του Κιότο, προσθέτοντας μια επιπλέον πινελιά πολυτέλειας στην εμπειρία.
Ιαπωνία x Ευρώπη = Fusion απόλαυση!
Για να δημιουργηθεί αυτή η ιδιαίτερη γεύση, η Cellato συνεργάστηκε με τον διάσημο σεφ Tadayoshi Yamada του εστιατορίου RiVi στην Οσάκα. Η διαδικασία ανάπτυξης του παγωτού πήρε πάνω από 1,5 χρόνο, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα της Ιαπωνίας με τη γαστρονομική παράδοση της Ευρώπης.
Οδηγίες Κατανάλωσης: Η Cellato συνιστά να αφήσετε το παγωτό να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το ζεστάνετε ελαφρώς στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προτείνεται να ρίξετε το συνοδευτικό λάδι λευκής τρούφας και να ανακατέψετε απαλά, ώστε να αναδειχθούν πλήρως τα αρώματα πριν από την πρώτη μπουκιά.
Εκτός από το “Byakuya”, η Cellato προσφέρει και άλλες πολυτελείς γεύσεις, όπως το “Starry Night”, το οποίο συνδυάζει μαύρη τρούφα, μαύρη σοκολάτα και χυμό yuzu, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Η Ιαπωνία φημίζεται για τις πρωτοποριακές και περίεργες γεύσεις στα γλυκά της – από παγωτό wasabi μέχρι KitKat με matcha. Το “Byakuya” είναι άλλο ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του πώς οι Ιάπωνες μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό γλυκό σε έργο τέχνης (και πολυτελείας!).
Πηγές: cbsnews.com, cellato.tokyo