Review: Jigoku Shoujo (Hell Girl)

Ένα review από τον ~Alucard~

120573122_631283700902762_9112332917529393219_n

 

Καλημέρες, καλησπέρες, καληνύχτες (ποτέ δε ξέρεις)! Στο σημερινό anime showcase, έχουμε ένα μικρό (όπως το πάρει κανείς, 4 σεζόν είναι αυτές) διαμάντι, το Jigoku Shoujo. Ένα σχετικά παλιό horror anime (2005), προσπαθεί μέσα από τις διαφορετικές ιστορίες του να σε κάνει  να σκεφτείς αν αξίζει να στείλεις κάποιον που μισείς στην κόλαση, με αντάλλαγμα την ψυχή σου.

Το anime αυτό ακολουθεί την πρωταγωνίστρια μας, Enma Ai, μαζί με τους “συνεργάτες” της, Hone Onna, Ichimoku Ren και Wanyuudou, σε διάφορες ιστορίες οι οποίες έχουν σαν κοινό γνώμονα ένα πράγμα: Την εκπλήρωση του “συμβολαίου” του εκάστοτε “πελάτη” με την Enma Ai, για να σταλεί ο άνθρωπος που μισούν στην κόλαση. Το τίμημα πάντα όμως είναι το εξής: Αν δεχτείς αυτή τη προσφορά, τότε όταν έρθει η ημερομηνία λήξης σου, θα πας και εσύ στη κόλαση, χωρίς καμία ελπίδα “μεταγραφής” .

Πώς όμως καλείς την Enma Ai για να κάνεις αυτή τη συμφωνία μαζί της; Μα φυσικά με το internet! Τί είμαστε, τίποτα τρωγλοδύτες να κάνουμε τελετές στην πανσέληνο; Δεν έχεις παρα να πας σε ένα συγκεκριμένο website το οποίο ανοίγει μόνο στις 00:00 κάθε βράδυ, και να γράψεις εκεί το όνομα εκείνου που θες να πεθάνει. Η Enma έπειτα λαμβάνει το αίτημα σου στον υπολογιστή της στη κόλαση (θα έχει 5G δεν εξηγείται αλλιώς!) .Μετά εμφανίζεται και σου λέει τα διαδικαστικά του όλου θέματος, τα terms and conditions, κλπ κλπ. Τέλος, σου δίνει μια μικρή κούκλα από άχυρο, η οποία έχει τυλιγμένη μια κόκκινη κλωστή γύρω από το λαιμό της. Αν επιλέξεις να τραβήξεις την κλωστή, αυτό θεωρείται σαν υπογραφή του συμβολαίου, οπότε η Enma και οι συνεργάτες της, με απόλυτη επαγγελματικότητα και εχεμύθεια, βάζουν τα καλά τους, και φροντίζουν πρώτα να βασανίσουν λίγο ψυχολογικά τον στόχο τους, πρωτού τον στείλουν για ταξιδάκι αναψυχής στη κόλαση, sans retour.

Αυτό είναι και το γενικό format των επεισοδίων. Υπάρχει βέβαια και μια γενική πλοκή, η οποία έχει να κάνει με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να σώσει τα θύματα από τον επικείμενο χαμό τους. Στις επόμενες σεζόν η πλοκή αυτή αλλάζει, και μαθαίνουμε περισσότερα για το background και τον κόσμο της Εnma.

Δυστυχώς, το anime τείνει να γίνεται αρκετά επαναληπτικό, λόγω του format των επεισοδίων, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει και η δευτερεύουσα πλοκή που ανέφερα πιο πριν, η οποία έχει το κακό του “γίνεται καλύτερη πιο μετά”, κάτι που πολλοί άνθρωποι (μαζί με αυτούς και εγώ) – δικαιολογημένα – απεχθάνονται.

Μουσική

Το soundtrack του anime είναι πολύ καλοφτιαγμένο γενικότερα. Creepy και επικό εκεί που πρέπει, αλλά περισσότερο mysterious, με έμφαση στο πιάνο και στη κιθάρα, αλλά και σε χορωδίες.

Χαρακτήρες

Ευτυχώς είναι από τα anime που ο κάθε χαρακτήρας έχει ένα backstory, κάτι που θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να υπάρχει σε ένα anime που έχει να κάνει με μυθολογία, κόλαση, παράδεισο, δαίμονες και τα σχετικά. Καταλήγουμε να μαθαίνουμε το backstory όλων των main χαρακτήρων, αλλά σε πιο μετέπειτα σεζόν.

Recommended???

Το προτείνω ανεπιφύλακτα, αλλά περισσότερο για άτομα τα οποία μόλις έχουν αρχίσει να μπαίνουν στον κόσμο των anime και θέλουν κάτι λίγο πιο σοβαρό, αλλά εύληπτο και εύκολο στην κατανόηση (αυτό μπορεί να ήταν ή να μην ήταν σπόντα για το Serial Experiments Lain)

Ελπίζω να δείτε και να σας αρέσει το συγκεκριμένο anime. Αν οχι, δε χάλασε και ο κόσμος. Απλά προειδοποιώ ότι το internet πιάνει παντού...