Manga Review: Dragon Quest Dai no Daibouken

από τον Hyakkishin 


1  

Την περασμένη βδομάδα δεν κατάφερα να βγάλω review, οπότε για να επανορθώσω, σήμερα θα μιλήσω για ένα manga που έχει περάσει σχετικά απαρατήρητο, αλλά σιγά σιγά αποκτά την προσοχή που του αξίζει! Φυσικά και αναφέρομαι στο Dragon Quest: The Adventure of Dai. Λάτρεις των παιχνιδιών ίσως να το γνωρίζουν ήδη, αλλά οφείλω να σημειώσω πως δεν έχει καμία σχέση με αυτά! Είναι μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία, βασισμένη στον κόσμο των παιχνιδιών.

Όπως και με τα προηγούμενα reviews, ακολουθούν spoilers για τη σειρά οπότε τραβάτε διαβάστε το manga (εκδίδεται τώρα στα Αγγλικά από τη Viz #NotSponsored) ή δείτε το anime adaptation του 2020! Εναλλακτικά, συνεχίστε να διαβάζετε, αλλά με δική σας ευθύνη.

Αυτή τη φορά θα σχολιάσω μόνο το πρώτο arc (15 πρώτα κεφάλαια). Let’s begin! 

 

Περιγραφή

Η ιστορία μας ξεκινάει στο νησί Dermline όπου γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστή μας τον Dai. Το νησί είναι περιβόητο για το γεγονός ότι ζουν σε αυτό μόνο τέρατα! Τον Dai, όμως, δεν τον πειράζει, μιας και όλη του τη ζωή έχει μεγαλώσει εκεί και θεωρεί τους πάντες οικογένεια του. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζουν ο παππούς του ο Brass και ο κολλητός του φίλος, Gomechan! Ο Dai από μικρός είχε όνειρο να γίνει ήρωας, με τον παππού του να διαφωνεί και να επιμένει να τον προπονήσει να γίνει μάγος.

Μια μέρα, από το πουθενά, μια βάρκα εμφανίζεται κοντά στο Dermline και 4 άτομα έρχονται στο νησί. Είναι η ομάδα ενός ήρωα που ήρθε να δει την κατάσταση του νησιού εκ μέρους του βασιλιά Romos, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψεύτες που προσποιούνται τους ήρωες για να βγάλουν κέρδος! Μαθαίνοντας, λοιπόν, πως ο Gomechan είναι ένα Golden Metal Slime (το πιο σπάνιο τέρας στον κόσμο), τον απαγάγουν και τον παραδίδουν στον βασιλιά Romos για να επιβραβευτούν. O Dai, φυσικά, δεν το δέχεται αυτό και πάει να σώσει τον φίλο του. Με αρκετό κόπο και λίγη βοήθεια από τον παππού του, ο Dai σώζει τον Gomechan και αποδεικνύει στον βασιλιά Romos την πραγματική φύση των “ηρώων”. Στη συνέχεια, ο βασιλιάς ορίζει τον Dai ως τον πραγματικό ήρωα, δίνοντας του ένα στέμμα και τον αποχαιρετά πριν επιστρέψει σπίτι του.

Λίγες μέρες μετά, ένα ακόμη πλοίο σαλπάρει για το Dermline. Αυτή τη φορά είναι από το βασίλειο της Papnica, με σκοπό η πριγκίπισσα Leona να εκπληρώσει το τελετουργικό ενηλικίωσης της. Έχοντας ακούσει για τον Dai από τον βασιλιά του Romos, του ζητά να την οδηγήσει στη σπηλιά που θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό. Κρυφά από την πριγκίπισσα, όμως, οι συνοδοί της έχουν στόχο να τη δολοφονήσουν ώστε να πάρουν την Papnica υπό τον έλεγχο τους. Η Leona και ο Dai παγιδεύονται μέσα στη σπηλιά και ο Brass μαζί με τα υπόλοιπα τέρατα του νησιού έρχονται αντιμέτωποι με το Killing Machine που έχει υπό την κατοχή του ο Baron (ένας από τους “συνοδούς” της Leona). Εκεί που όλα φαίνονται άσχημα και δεν υπάρχει ελπίδα, ένα σύμβολο εμφανίζεται στο μέτωπο του Dai και καταφέρνει να απελευθερώσει τον εαυτό του και την πριγκίπισσα από τη σπηλιά. Με την ίδια αυτή άγνωστη δύναμη νικάει το Killing Machine και σώζει την ημέρα! Αργότερα, το τελετουργικό ολοκληρώνεται και η Leona επιστρέφει πίσω σώα και αβλαβής έχοντας κάνει ένα νέο και πολύτιμο φίλο!

Μερικές μέρες αργότερα, συμβαίνει κάτι περίεργο! Όλα τα τέρατα του Dermline έχασαν τον έλεγχο και άρχισαν να φέρονται σαν… τέρατα! Ο παππούς Brass, όσο έχει ακόμη τα λογικά του, ετοιμάζει μια βάρκα για τον Dai να φύγει από νησί πριν συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά πριν προλάβει να τον στείλει στην ευχή του Θεού, μια βαρκούλα φτάνει στο Dermline με δύο άτομα να είναι μέσα. Αλλά πριν καλά καλά συστηθούν, το πρώτο άτομο κάνει το γύρo του νησιού, δημιουργώντας ένα κύκλο και χρησιμοποιεί ένα ξόρκι που επαναφέρει στα τέρατα τα λογικά τους. Αυτός είναι ο Avan. Διδάσκαλος ηρώων και μαζί του είναι ο Popp, ένας μαθητευόμενος μάγος. Ο Brass απορεί τι έγινε μόλις και ο Avan εξηγεί πως ο Dark Lord επέστρεψε (ορίστε και η εξήγηση για την τρελαμάρα των τεράτων) και του ζητήθηκε να προπονήσει τον Dai ως ήρωα για να ανταπεξέλθουν στις δυνάμεις του κακού. Ο Dai, έχοντας την ευκαιρία να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα δέχεται και ξεκινάνε άμεσα! 

Τρεις μέρες μετά, πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση του μελλοντικού μας ήρωα, σκάει απροσκάλεστος ο χειρότερος μας φόβος. Ο Dark Lord Hadlar κάνει την εμφάνιση του και ήρθε για να πάρει εκδίκηση από τον Avan, τον προηγούμενο ήρωα που τον νίκησε πριν 15 χρόνια! Με έκπληξη στα πρόσωπα των υπολοίπων, μια τρομερή μάχη ξεκινά και ο Avan θυσιάζει τον εαυτό του για να προστατέψει τους μαθητές του, και να κατατροπώσει τον Hadlar μια και καλή.  Ο Dai και ο Popp δεν έχουν λόγια, ενώ ξαφνικά στο βάθος φαίνεται να υπάρχει κίνηση στο σημείο της έκρηξης. Είναι ο… Hadlar! Πιο δυνατός από όσο νομίζαμε, επιβίωσε και είναι έτοιμος να στείλει τους μαθητές του Avan να δουν τον δάσκαλο τους. Όλα φαίνονται μάταια, αλλά ο Dai δεν τα βάζει κάτω! Αποφασισμένος να νικήσει τον σκοτεινό άρχοντα, το σύμβολο στο μέτωπο του εμφανίζεται για άλλη μια φορά και με ακόμα μια σκληρή μάχη καταφέρνει να βγει νικητής! Ο Hadlar, σκληρό καρύδι που είναι, δεν είναι νεκρός και πριν εξαφανιστεί ορκίζεται στο όνομα του Dark God Vearn πως θα επιστρέψει και θα πάρει την εκδίκηση του!

Οι ήρωες μας, μετά από μια τεράστια θυσία επέζησαν και είναι πλέον η σειρά τους να ακολουθήσουν τα βήματα του δασκάλου τους. Η περιπέτεια του Dai μόλις ξεκίνησε!

 

Οι σκέψεις μου και αποφώνηση

Το Dragon Quest πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως δεν έχει μεγαλύτερο κοινό. Από την αρχή της ιστορίας σε πετάει στα βαθιά και δεν σε λυπάται. Μέσα σε μόνο 15 κεφάλαια (6 επεισόδια στο anime) σε εντάσσει στον κόσμο της σειράς, σε κάνει να δεθείς με τους χαρακτήρες και σου δείχνει αρκετή δράση ώστε να κατανοήσεις το magic system αυτού του κόσμου. Είναι ένα απίστευτα καλογραμμένο manga, στο οποίο ακόμα και η λέξη αριστούργημα φαίνεται ως υποτίμηση. Έχει καταπληκτικό world-building και χαρακτήρες που σου μένουν αξέχαστοι! Τις τρελές ανατροπές που γίνονται στη συνέχεια δεν θα σχολιάσω, γιατί θέλω να τις ζήσετε από πρώτο χέρι. Α! Ξέχασα να αναφέρω πως το manga κυκλοφόρησε αρχικά το 1989 στο Shounen Jump! Βγήκε πριν 30 χρόνια και εξακολουθεί να είναι καλύτερο από 99% των σημερινών shounen! (προσωπική μου άποψη, αλλά έχω δίκιο)

Οπότε, τι περιμένετε; Τσακιστείτε και πηγαίνετε να ξεκινήσετε αυτή την υπέροχη σειρά! Όσοι την έχετε δει/διαβάσει, αφήστε τη γνώμη σας από κάτω.

Ήμουν ο Hyakkishin και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.