Anime και ρινορραγίες

από την Αnastay san


fbd

Μια χαριτωμένη και σαγηνευτική θηλυκή ύπαρξη κάνει την εμφάνιση της στο ίδιο οπτικό πεδίο με αυτό του πρωταγωνιστή μας ή άλλων αρσενικών χαρακτήρων που θα τύχει να βρίσκονται εκεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είναι ελαφρά ντυμένη και οι ματιές που ρίχνει στα αγόρια που την κοιτάζουν γεμάτα θαυμασμό, είναι όλο νόημα. Ό,τι χρειάζεται για να αρχίσει να τρέχει το αίμα από τις μύτες των θαμπωμένων αντρών, σαν βρύση που στάζει.

Πόσες είναι οι φορές που έχουμε πέσει πάνω σε τέτοιου είδους σκηνές; Εάν σας αρέσουν τα shounen anime, τότε έχετε συναντήσει τη συγκεκριμένη αλληγορία περισσότερες φορές από όσες μπορείτε να απαριθμήσετε.

Έχετε ωστόσο αναρωτηθεί το λόγο που συμβαίνει αυτό; Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ρινορραγίες με την ερωτική έξαψη; Είναι κάτι που το συναντάς και στην πραγματική ζωή;

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τις απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου. 

 

Για ποιό λόγο αιμορραγούν από τη μύτη οι χαρακτήρες όταν εξάπτονται ρομαντικά;

Οι ρινορραγίες που ακολουθούν όταν εμφανίζεται στη σκηνή ένας ελκυστικός χαρακτήρας, είτε αυτός είναι αγόρι, είτε είναι κοπέλα, είναι τόσο παλιές όσο και το είδος των anime. Μερικοί από τους πιο περιβόητους anime χαρακτήρες, γνωστοί για τις ρινορραγίες και “άτακτες” σκέψεις τους είναι οι: Master Roshi από Dragon Ball, Sanji από One Piece και Chitose Ikeda από Yuru Yuri.

Οι ρινορραγίες έχουν πλέον καταστεί ως μια κοινή αποδεκτή μορφή ρομαντικού ενθουσιασμού στα anime. Πρόκειται για μια μορφή μηνύματος, όπως τα μεγάλα εκφραστικά μάτια και τα στόματα που ανοίγουν τόσο ώστε να φτάνουν μέχρι το πάτωμα σχεδόν. Ο ενθουσιασμός είναι ένα από τα συναισθήματα που βιώνουμε μέσα μας. Για να γίνει δυνατή η έκφραση και εξωτερίκευση του οποιουδήποτε συναισθήματος στα anime πρέπει να χρησιμοποιήσουν φυσικούς συμβολισμούς. Με άλλα λόγια, η ρινορραγία είναι ένας ευφημισμός του ενθουσιασμού αυτού. 

 

Πως ακριβώς έφτασαν να σχετίζονται οι ρινορραγίες με την ρομαντική έξαψη;

Η αλληγορία προέρχεται από έναν ξεπερασμένο μύθο, ο οποίος ισχυρίζεται πως όταν ένας έφηβος γεμάτος ορμόνες αντικρύσει κάτι το ελκυστικό, η αρτηριακή του πίεση θα ανέβει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να του προκαλέσει αιμορραγία. Ο καλλιτέχνης manga Yasuji Tanioka θεωρείται πως ήταν ο πρώτος που παρουσίασε το μοτίβο αυτό στο manga του που εκδόθηκε το 1970, ονόματι Yasuji no Mettameta Gaki Dou Kouza. Στη συνέχεια άλλοι mangaka υιοθέτησαν την τεχνική αυτή.

Και ενώ συνήθως έχουν κόκκινο χρώμα που στάζει, μερικές φορές λευκός ατμός χρησιμοποιείται αντί αυτού. Κάτι τέτοιο συνηθίζεται σε σειρές που απευθύνονται σε νεαρότερες ηλικίες. 

dede

Είναι κάτι τέτοιο δυνατό στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες, η πιθανότητα να αιμορραγήσει από τη μύτη κάποιος λόγω ρομαντικής έξαψης είναι σχεδόν μηδαμινή. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί ένα κωμικό στοιχείο έκφρασης των καταπιεσμένων ορμονών και ψυχαγωγικό μέσο για μεγάλους και μικρούς. 

 

 

Πηγή: cbr.com