Το Pochita του Chainsaw Man σε πολιτική εκστρατεία

από τον Παναγιώτη Νηφόρο 


1

Φίλτατοι αναγνώστες, γεια σας. Για μια ακόμη σεζόν είμαι κοντά σας. Καλή μας πορεία λοιπόν!

Είχα στο μυαλό μου να ξεκινήσω με άλλο άρθρο, εντελώς διαφορετικό, όμως η επικαιρότητα με… πρόλαβε. Είμαστε σε πολιτικό mood. Είχαμε καταρχάς τις δημοτικές εκλογές εδώ στην Ελλάδα, οι οποίες τελείωσαν με σχετικές ανατροπές, κυρίως στο δεύτερο γύρο. Εκλογές όμως, και μάλιστα προεδρικές, γίνονται και στην άλλη άκρη της γης, στην Αργεντινή. Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχει αυτό με τα anime και γενικώς την προσφιλή μας θεματολογία εδώ στο σταθμό; Έλα όμως που έχει, αφού το άρθρο αφορά έμμεσα το Chainsaw Man και θα αναλύσω στη συνέχεια για τι ακριβώς πρόκειται.

Πρώτα όμως λίγα λόγια για τον Javier Milei, τον επονομαζόμενο “el Peluca”. Πρόκειται για τον πολιτικό που διεκδικεί δυναμικά την προεδρία μιας τεράστιας χώρας όπως είναι η Αργεντινή, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αντισυμβατικός που θέλει να τινάξει στον αέρα τον “πολιτικό λήθαργο” των πολιτών. Γνωρίζοντας την επιτυχία μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, διαμορφώνει τις πολιτικές του θέσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, απελευθέρωση της οπλοκατοχής, νομιμοποίηση της πώλησης ανθρώπινων οργάνων χωρίς κρατική παρέμβαση και αντικατάσταση του εθνικού νομίσματος “Peso” με το αμερικάνικο δολάριo. Όλα αυτά με το μανδύα αντισυστημικής εκκεντρικότητας ή όπως ο ίδιος επιθυμεί να αυτοαποκαλείται “Αναρχοκαπιταλιστής”, ένας εμπρηστής της πολιτικής, κάτι ανάμεσα στον Donald Trump, τον Boris Johnson και τον Beppe Grillo. Ως αρνητής της κλιματικής αλλαγής και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχει την “τύχη” τα τοπικά media και πιο συγκεκριμένα το  Canal 5 Notícias, να τον συγκρίνουν με το Pochita από το Chainsaw Man.

 

 

Πως ξεκίνησε όμως όλο αυτό; Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, στις 15 Οκτωβρίου βρέθηκε να κρατάει το Pochita, σύμβολο δυναμισμού, διεκδικήσεων και εκπλήρωσης χρέους. 

2

Έχω την εντύπωση ότι ουδείς fan του συγκεκριμένου anime θα περίμενε ποτέ ότι το Pochita θα αποτελούσε προϊόν πολιτικής εκστρατείας κόμματος. Να όμως που το είδαμε και αυτό.

Συν τοις άλλοις, υπήρξε και cosplay της Makima, από τη Lilia Lemoine, cosplayer και στέλεχος του κόμματος του Milei, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.

3

Να σημειωθεί βέβαια ότι ο ίδιος ο Milei έχει ασχοληθεί και ο ίδιος με cosplay σε event, αφού είχε υποδυθεί τον General AnCap, μια δική του σύλληψη αφού τα αρχικά “AnCap” προέρχονται από το “AnarchoCapitalist”, δηλαδή “Αναρχοκαπιταλιστής”.

Παραληρηματική απελευθέρωση του παράδοξου, του φαιδρού, της ελαφρότητας, της πολιτικής σύγχυσης που φαίνονται όλο και περισσότερο να επικρατούν στον πλανήτη.

Καρικατουρίστικες ακρότητες ενός “πολιτικού” που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στις 22 Οκτωβρίου στο πολιτικό τιμόνι της Αργεντινής, μιας πολύπαθης χώρας που έχει βιώσει στο παρελθόν δύσκολες καταστάσεις. 

 

 

Πηγές: sportskeeda.com, bnn.network, clarin.com, en.hocmarketing.org