Review: Kakushigoto
Greetings και πάλι. Alucard εδώ, αυτή τη φορά με ένα ως επί το πλείστον lighthearted και wholesome anime, το Kakushigoto. Λέω “ως επί το πλείστον”, γιατί υπάρχει ένα μικρό side plot που δεν είναι γεμάτο λουλουδάκια και ζάχαρη, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Η ιστορία μας ακολουθεί τον Kakushi Goto και την αξιολάτρευτη κόρη του, Hime Gotou. Ο Kakushi είναι mangaka που ειδικεύεται στα manga με dirty jokes, κάτι που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρύψει από την τετραπέρατη κόρη του, γιατί δε θέλει να την κάνει να σχηματίσει κακή άποψη για τον μπαμπά της. Έτσι λοιπόν, φεύγει τα πρωινά από το σπίτι, ντυμένος σαν ένας συνηθισμένος salary man, και στο δρόμο μπαίνει μέσα σε ένα μαγαζί με ρούχα, όπου και αλλάζει στο πιο casual ντύσιμο της κανονικής του δουλειάς, πριν πάει στο studio του. Εκεί τον περιμένουν οι συνεργάτες του, με τους οποίους δουλεύει μέχρι το απόγευμα. Στη συνέχεια πάει σπίτι να ξανασυναντήσει την κόρη του, αφού βέβαια αλλάξει πάλι στη στολή του salary man.
Το side plot που έλεγα στην αρχή, διαδραματίζεται στο “παρόν” του anime. Θα μπορούσα να πω ότι όλο το anime είναι απλά ένα flashback, με τα 2 τελευταία επεισόδια να λαμβάνουν χώρα εξολοκλήρου στο παρόν. Η κόρη του πρωταγωνιστή μας, Hime, διηγείται σε σημεία το τι συμβαίνει στο παρόν, και μετά το anime ξαναγυρνάει στα συμβάντα του παρελθόντος, όπου έχουμε τις κωμικές προσπάθειες του Kakushi να κρατήσει κρυφή τη δουλειά του από τη Hime.
Εδώ θα ήθελα λίγο να εξηγήσω το λογοπαίγνιο του τίτλου του anime, καθώς και του ονόματος του Kakushi. “Kakushigoto” σημαίνει hidden thing (μυστικό ουσιαστικά), το οποίο είναι το main concept του anime. Το ρήμα “kaku” σημαίνει γράφω και το ουσιαστικό “shigoto” σημαίνει δουλειά, εργασία (ο MC μας είναι συγγραφέας). Το ουσιαστικό “kakushi” σημαίνει κρυμμένος. Ένα αρκετά έξυπνο λογοπαίγνιο, τα οποία χρησιμοποιούνται πολύ στην Ιαπωνική κωμωδία.
Η πλοκή γενικότερα είναι απλή και ανάλαφρη, δεν αφήνει σκοτεινά σημεία ή τρύπες, και καταφέρνει μέσα σε 12 επεισόδια να μας πει μια ολοκληρωμένη ιστορία, χωρίς κάποιο hint για συνέχεια.
Το opening και το ending είναι όμορφα, αν και λίγο κλισέ, αλλά ευχάριστα. Η γενικότερη μουσική επένδυση δεν είναι τίποτα σπουδαίο.
Οι χαρακτήρες είναι μεν μέτριοι, αλλά απολαυστικοί, τόσο ο πατέρας και η κόρη, όσο και οι side characters.
Τα visuals κατά τη γνώμη μου χρειαζόντουσαν λίγη δουλειά ακόμα, αλλά από την άλλη, η ιστορία και το concept δεν είναι ούτε απόλυτα σοβαρά για να χρειάζονται λεπτομερέστατες εκφράσεις προσώπων, ούτε είχαν μάχες και special effects.
Βαθμολογίες
Πλοκή: 7/10
Η πλοκή δεν κουράζει, το pacing είναι γενικότερα καλό, και το side plot αρκετά ενδιαφέρον και κατανοητό. Λίγα κλισέ από εδώ και από εκεί, αλλά τίποτα απαράδεκτο.
Μουσική: 6/10
Τον extra βαθμό τον βάζω για το opening, το οποίο μου έχει κολλήσει. Γενικότερα τίποτα σπουδαίο.
Χαρακτήρες: 8/10
Οι χαρακτήρες εδώ “κουβαλάνε” το anime λίγο πολύ. Ευχάριστοι, ο καθένας με τα προτερήματα και ελαττώματα του, ίσως όχι τόσο relatable, αλλά αρκετά καλογραμμένοι.
Visuals: 5/10
Τίποτα αξιομνημόνευτο
Final Verdict: Recommended
Το Kakushigoto είναι μικρό, wholesome και ιδανικό για κάποιον που δεν θέλει να αφιερώσει πολύ χρόνο ή προσοχή σε ένα anime.
Αυτά από εμένα! Till next time, peace!