«Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ» του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας

IMG_0741

 

Ζήστε μια σπουδαία θεατρική εμπειρία! Το διάσημο Εθνικό Θέατρο της Κίνας έρχεται στην Ελλάδα!!

Μία πρωτόγνωρη παράσταση για τα ελληνικά δεδομένα.

«Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ» του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου!

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο της Κίνας θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ» με σκηνοθέτρια την Wang Xiaoying στη σκηνή του Christmas Theater της Αθήνας, ανοίγοντας αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κίνας-Ελλάδας 2023-2024.

 

Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ, μια σημαντική διεθνής θεατρική παραγωγή!

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Πρίγκιπας Λάνλινγκ; Κάποιοι λένε ότι είναι ένας σκληρός και αιμοδιψής θεός της δολοφονίας, άλλοι λένε ότι είναι ένα ορφανό με τραγική μοίρα και κάποιοι λένε ακόμη ότι είναι η «γυναικά». Η δύσκολη και διεστραμμένη συνάντησή του και η σύνθετη και πολύπλευρη προσωπικότητά του ερμηνεύονται τέλεια στο θεατρικό έργο "Πρίγκιπας Λάνλινγκ" του εθνικής σκηνοθέτριας μεγάλων επιτυχιών Wang Xiaoying.

IMG_0872

Μπροστά στην τραγική κατάσταση της ζωής του, ο ήρωας εκπληρώνει την εκδίκηση του τύπου μυθολογικού Ορέστη αλλά ταυτόχρονα είναι επίσης παγιδευμένος στη μοιραία τραγωδία τύπου Οιδίποδα που είναι δύσκολο να απεγκλωβιστεί. Αλλεπάλληλες εσωτερικές συγκρούσεις συνυφασμένες  με την εξέλιξη της πλοκής, δημιουργούν ένα κλασικό τραγικό έργο που ενώ ανήκει στην Ανατολή είναι βασισμένο στο πρότυπο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ παίζεται παγκοσμίως από το 2018 και έχει προσκληθεί και φιλοξενηθεί σε δεκάδες θεατρικά φεστιβάλ του εξωτερικού. Η αντίληψη της σκηνοθέτριας Wang Xiaoying για τη σύγχρονη έκφραση της κινέζικης σκηνικής εικόνας έχει επαινεθεί ιδιαίτερα τόσο από τους θεατρολόγους του εξωτερικού όσο και από το κοινό για την παρουσίαση παραδοσιακών στοιχείων κινέζικης μουσικής, όπερας και χορού στη σκηνή μέσω σύγχρονων καλλιτεχνικών μεθόδων, ξεπερνώντας τους περιορισμούς της γλώσσας του δράματος.

 

Εθνικό Θέατρο της Κίνας

Το Εθνικό Θέατρο της Κίνας είναι εθνικός καλλιτεχνικός θίασος που υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Διαθέτει ισχυρούς πόρους καλλιτεχνικής δημιουργίας και μια ένδοξη παράδοση θεατρικής κουλτούρας. Αρκετές γενιές προκατόχων του θεάτρου που εκπροσωπούνται από τους Ouyang Yuqian, Liao Chengzhi, Wu Xue, Shu Qiang, Jinshan και Sun Weishi, έθεσαν στέρεα και βαριά θεμέλια για τη γέννηση, την ανάπτυξη, την κληρονομιά και την καινοτομία του θεάτρου.

Το Εθνικό Θέατρο της Κίνας έχει εκπροσωπήσει τη χώρα και έχει μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες για ανταλλαγές επισκέψεων και παραστάσεις. Αυτή τη φορά, ο Γραμματέας Gong Baojiang φέρνει τους ηθοποιούς και το συνεργείο της παράστασης «Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ» στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κίνας-Ελλάδας 2023-2024, με το θέατρο Κίνας να ξανασυστήνεται στο κοινό για πρώτη φορά μετά την πανδημία! Στην Ελλάδα, τη γενέτειρα του θεάτρου, πρόκειται να εντυπωσιάσει η ομορφιά του κινέζικου θεάτρου!

IMG_0737

Η εμβληματική σκηνοθέτρια για το Κινέζικο θέατρο

Ως σκηνοθέτρια του «Ο πρίγκιπας Λάνλινγκ», η Wang Xiaoying, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας και πρωτοκλασάτη σκηνοθέτρια της Κίνας, έδωσε στην παραγωγή ένα έντονο χρώμα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, αφηγούμενη ένα μύθο για τις ψυχές και τις μάσκες αποκαλύπτοντας το ανθρώπινο δίλημμα των ψυχών και των μασκών που μπορεί να συναντήσει ο καθένας.

 

Πλούσιο καστ ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου Κίνας

Το καστ της παράστασης αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας, από τους πρωταγωνιστές μέχρι και τα παρασκήνια, όλοι τους είναι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του Εθνικού Θεάτρου. Με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό εθνικού επιπέδου Zhang Haoyue και πρωταγωνίστρια την ηθοποιό εθνικού επιπέδου Xia Lixian ως βασίλισσα Qi και πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους επί σκηνής.

 

Μοναδικές χορογραφίες και ενδυματολογία

«Ο Πρίγκιπας Λάνλινγκ» έχει πολύ υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο στο σχεδιασμό της χορογραφίας και των σκηνικών. Τα εξαίσια κοστούμια του βασιλιά, ο απλός και λιτός χαλύβδινος θόλος και το θεαματικό μεγαλείο που κρέμεται στην καρδιά όλων. Συνολικά αποκαλύπτεται ένα υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης με εξαιρετική αισθητική.

IMG_0738

Ελληνοκινέζικο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου 2023-2024:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κίνας-Ελλάδας πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Κινέζικης Θεατρικής Συμμαχίας Κίνας-Ελλάδας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, του Ελληνικού Εθνικού Θεάτρου, του Κινέζικου Εθνικού Θεάτρου, του Κινέζικου Εθνικού Θεάτρου Δράμας, της Κινέζικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα, του Κέντρου Αλληλοκατανόησης Πολιτισμών Κίνας και Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της Air China, του Ελληνοκινέζικου Συνδέσμου Φιλίας, του Ελληνοκινέζικου Εμπορικού Επιμελητηρίου Οικονομικής Συνεργασίας.

IMG_0873   IMG_0736

Συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης: κινέζικα μέσα μόδας και λογοτεχνίας STARBOX, China Performing Arts Network, Greece China Times, ελληνική τηλεόραση ANT1, ελληνική τηλεόραση Alpha, ελληνική τηλεόραση Star.

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, πρίγκιπας Λάνλινγκ θα παρουσιαστεί στη μεγάλη σκηνή του Christmas Theater στην Αθήνα ως εναρκτήρια παράσταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κίνας-Ελλάδας 2023-2024 στην Τελετή Έναρξης, φέρνοντας αυτό το παγκοσμίου φήμης κλασικό κινέζικο θέατρο στο τοπικό κοινό και την κινέζικη διασπορά στην Ελλάδα. Οι λάτρεις του θεάτρου δε θα θελήσουν να το χάσουν και είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρετε τους Έλληνες φίλους σας να γνωρίσουν τον κινέζικο πολιτισμό. Η παράσταση παρουσιάζεται στα κινέζικα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.more.com/theater/festival/christmas/the-prince-of-lanling-ethniko-theatro-tis-kinas/

Ώρα παράστασης: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 15:30 / Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20:30

Διεύθυνση: Christmas Theater (Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 11146), υπάρχει μεγάλος δωρεάν δημόσιος χώρος στάθμευσης στο χώρο του Christmas Theater, ακολουθήστε τις οδηγίες της εισόδου για στάθμευση!