Παναγιώτης Νηφόρος

Γεννημένος στην Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έχοντας ήδη πατήσει τα 30, ο υποφαινόμενος, με σπουδές στην Ψυχολογία, παραμένει ανήσυχος, ανικανοποίητος, λάτρης της συνεχούς αναζήτησης, μανιώδης συλλέκτης αντικειμένων που σχετίζονται με τις προσφιλείς του δραστηριότητες.

Από το 2015 δραστηριοποιείται στον εθελοντισμό. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας εθελοντών Alex που έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 δράσεις (συλλογή και προσφορά τροφίμων σε άστεγους, βοήθεια σε αδέσποτα ζώα κα)

Από το 2014 ενεργός και στον χώρο του μίνι ποδοσφαίρου, συμβάλλοντας στο τεχνικό κομμάτι (φωτογραφία, βιντεοσκόπηση) των αγώνων της τοπικής ομάδας Villagers F.C. και στην ίδρυση του Gipedaki.gr, τη μεγαλύτερη κοινότητα στο χώρο. Κορυφαία και ίσως ομορφότερη στιγμή για τον ίδιο, το SOCCA WORLD CUP 2019, με την Ελληνική ομάδα να κατακτά την 3η θέση. Αξέχαστη η συμμετοχή του στο video clip του επίσημου τραγουδιού της διοργάνωσης “Fiesta” των Onirama, κοντά στον μάγο της μπάλας Djibril Cissé.

Παιδί στο κατώφλι του millennium μεγαλώνει με υπέροχα anime, από το Kabamaru και το Dragon Ball έως το Yu-Gi-Oh! και το Shaman King. Το κοντέρ των αναμνήσεων χτυπάει κόκκινο. Σαν το περίφημο κόκκινο κουμπάκι εγγραφής βίντεο που ευθύνεται για το αρχειακό υλικό που διαθέτει σήμερα.

Η ευρύτερη γνώση για τα anime έρχεται από τον μεγάλο του αδερφό, που προμηθεύεται από το διαδίκτυο DVD anime σειρών και ταινιών, αλλά και το περιοδικό Newtype USA με τις ανάλογες αφίσες να κοσμούν τον τοίχο του δωματίου του.

Από τις αγαπημένες του στιγμές στη μεγάλη οθόνη είναι η πρώτη ταινία των Pokémon και το Howl’s Moving Castle με τη μαγεία του Hayao Miyazaki να τον συνεπαίρνει. Η αναζήτηση συνεχίζεται, ένας μοναδικός anime κόσμος ξεδιπλώνεται από το Naruto και το Death Note μέχρι το Clannad και το Zero no Tsukaima.

Φανατικός θεατής ξένων σειρών και ταινιών, όπως επίσης συνδρομητής σε αντίστοιχες πλατφόρμες.

Φανατικός ακόμη περιηγητής της retro Ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης, παλαιών προγραμμάτων και διαφημίσεων, με αγαπημένη του εκπομπή το ΣΤΥΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟ με τον Θ. Ρακιτζή που τον μύησε στη χρυσή εποχή ’80-90 του Ελληνικού και ξένου πενταγράμμου.

Λατρεύει τη μουσική, έχοντας κάνει στην εφηβεία δεύτερο σπίτι του τα Metropolis,  παραμένει φανατικός συλλέκτης δίσκων CD,  με τη δισκοθήκη του να περιλαμβάνει από τον Μιχάλη Ρακιντζή, τη Μαντώ και την Λένα Πλάτωνος έως τους Gloriana, τους Breaking Benjamin και την LiSA, ενώ δεν λείπουν Best of με τραγούδια από τα Digimon και το OST του βιντεοπαιχνιδιού Tales of Symphonia.

Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, η ενασχόλησή του με τα video games από τα δύο του μόλις χρόνια, με πρώτη επαφή το Sonic the hedgehog 2 στο Master System II, αλλά και το Super Mario Land στο GameBoy. Έκτοτε δεν έπαψε να εξερευνά τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, περνώντας από τα περισσότερα format. Αγαπημένα είδη τα JRPGs και τα Platforms και από σειρές τα Kingdom Hearts, Tales of, Pokémon και Super Mario.

Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου τον γοητεύει, συνδεδεμένη με ό, τι έχει καθορίσει τις επιλογές του, ευχόμενος σύντομα να την επισκεφθεί. 

242797580_1330019334079641_8638766851300278519_n