Βασίλης Καλιβόπουλος (Kalivo)

Λοιπόν, επισκέφτηκες τη σελίδα του goradio, “πάτησες” ‘ποιοι είμαστε’ και διάλεξες να μάθεις για εμένα. Λίγα πράγματα για τον kalivo λοιπόν! Σε περίπτωση που δεν το έχεις συμπεράνει ήδη και αναρωτιέσαι, θα σου λύσω την απορία. Ναι, το kalivo πρόκειται για παρατσούκλι το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το επίθετό μου κομμένο (όχι στη μέση). Τώρα, όσον αφορά τον τονισμό. Αν και από το Καλιβόπουλος προκύπτει το καλιβό. Ε, επειδή είμαστε άνθρωποι και δεν τα κάνουμε όλα μηχανικά, και για να έχει και ενδιαφέρον (για να το δυσκολέψουμε και λιγάκι), το αλλάξαμε σε καλίβο.

Αφού λοιπόν το λύσαμε και τελειώσαμε με τις συστάσεις, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε πιο σχετικά θέματα με τα περίεργα της Ιαπωνίας. Ναι, για τα anime κάνω λόγο! Ξεκίνησα μικρός το ταξίδι στον αλλόκοτο κόσμο της ιαπωνικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας με τα λεγόμενα “παιδικά” (It’s time... to to to to to duel!). Yugioh, το αγαπημένο μου anime-“παιδικό”! Και κάπου εδώ να εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Δεν είδα ποτέ πόκεμον οργανωμένα, μόνο διάσπαρτα επεισόδια! Φφφ, ορίστε το παραδέχθηκα! Επίσης, δυστυχώς δεν πρόλαβα κάπτεν ντρέικ ούτε και είχα την ευκαιρία να δω anime που προβάλλονταν σε συγκεκριμένα κανάλια της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, διότι είμαι παιδί της επαρχίας (αν και όχι των λουλουδιών).

Και θα μου πεις τώρα κάτσε ρε φίλε, γιατί τα λες περίεργα και αλλόκοτα τα anime; Τι σου έκαναν; Τίποτα! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα αγάπησα! Το πρώτο μου anime, έχοντας επίγνωση ότι βλέπω anime (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια δηλαδή, και όχι αμερικανικά παιδικά!) ήταν το Mysterious Girlfriend X (Nazo no Kanojo X & το mal προφίλ μου). Περίεργο και αλλόκοτο, αλλά έτσι το αγάπησα! Και αγάπησα και την ιαπωνική κουλτούρα του μέσου που κρυβόταν από πίσω. Εισήλθα, οπότε, στην άγρια ζούγκλα και ξεκίνησα την περιπέτεια! Συνέχισα με πιο “ήρεμες” παραγωγές (Deathnote, Αttack on Τitan), όμως ακόμη παρακολουθώ και εκτιμώ εξίσου τα περίεργα και αλλόκοτα, γιατί είναι ξεχωριστά! Ιδιαίτερα και διακεκριμένα από τα συνηθισμένα!

Δεν έμεινα βέβαια μόνο στα anime. Light novels και manga μπήκαν αμέσως στη λίστα για παρακολούθηση ή καλύτερα ας πω ανάγνωση. Ωστόσο, για να ξεφύγουμε και λίγο ακόμα, δεν σταμάτησα εκεί. Άρχισα να ακούω ιαπωνική μουσική, πακέτο με την γειτονική κορεάτικη. Ποια μου άρεσε πιο πολύ δεν θα το μαρτυρήσω από τώρα! Επιπλέον, άρχισα να μαθαίνω ιαπωνικά. Ξέρω τη λεγόμενη ιαπωνική αλφαβήτα, που είναι τα αποκαλούμενα kana, τα οποία περιλαμβάνουν τα hiragana και τα katakana. Σιγά σιγά μαθαίνω τα πρώτα μου kanji και όλα τα συναφή μιας γλώσσας (γραμματική, συντακτικό, και τα λοιπά).

 

Λοιπόν, よろしくお願いします.

22426457_797706517074123_3469074952926120253_o