Το Unicorn Gundam Statue κάνει ντεμπούτο στις 24 Σεπτεμβρίου

Μετά την απόσυρση του RX-78-2 Gundam Statue από την πόλη Shizuoka της Ιαπωνίας, το νέο μοντέλο με όνομα “RX-0 Unicorn Gundam Ver. TWC (Tokyo Waterfront City)” έρχεται να πάρει τη θέση του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gundam.info, το RX-0 Unicorn Gundam Statue θα κάνει το ντεμπούτο του μπροστά από το εμπορικό κέντρο DiverCity Tokyo στο τεχνητό νησί της Odaiba στις 24 Σεπτεμβρίου. Το άγαλμα έχει ύψος 19,7 μέτρα και ζυγίζει 49 τόνους, όπως εμφανίζεται στο anime Mobile Suit Gundam UC, ενώ είναι ικανό να μεταμορφώνεται από την κανονική λειτουργία "Unicorn Mode" σε "Destroy Mode". Κατά το ντεμπούτο του, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της μεταμόρφωσής του, η οποία περιλαμβάνει τη μετακίνηση μερών του αγάλματος σε πάνω από 50 θέσεις στο σώμα του (συμπεριλαμβανομένων των ώμων, των γονάτων και της πλάτης), καθώς και τα φώτα στις ίδιες θέσεις.

Το βίντεο που ακολουθεί απεικονίζει τη συναρμολόγηση και μεταμόρφωση του αγάλματος:

 

Το βίντεο της συναρμολόγησής του:

 

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο RX-78-2 Gundam, έτσι και αυτό διαθέτει εγκατάσταση γιγαντιαίας Wall-G παρουσίασης, η οποία θα προβάλλει βίντεο στον εξωτερικό τοίχο του DiverCity Tokyo πίσω από το άγαλμα.

Το RX-78-2 Gundam που δοκιμάστηκε από τον πρωταγωνιστή Amuro Ray στην πρώτη σειρά Mobile Suit Gundam, αποκαλύφθηκε στο πάρκο Shiokaze της Odaiba το 2009 για 52 μέρες. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην πόλη Shizuoka το 2010, όπου βρισκόταν από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011, κρατώντας ένα σπαθί στο δεξί του χέρι. Το 2012, το άγαλμα αποσυναρμολογήθηκε και ανοικοδομήθηκε στην τελευταία του θέση, όπου και αποσύρθηκε στις 5 Μαρτίου. Το άγαλμα μπορούσε να κινήσει το κεφάλι του και να ανοίξει αυτόματα το πιλοτήριο του, αποκαλύπτοντας μια οθόνη που υπήρχε στο εσωτερικό του.

 

Πηγή: animenewsnetwork.cc