Το One Piece Film Red η πιο επιτυχημένη ταινία του franchise

από τη Μαίρη Παπαπούλιου


Μέσα σε 20 μέρες προβολής, το One Piece Film Red ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια yen στο ιαπωνικό box office, πουλώντας 7,2 εκατομμύρια εισιτήρια. Αυτό αποτελεί ένα νέο ορόσημο για το franchise, μετατρέποντάς την στην ταινία που έφτασε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα τα 10 δις στην Ιαπωνία για το 2022. Η ταινία θεωρείται ακόμα και η πιο επιτυχημένη της Toei Animation, λαμβάνοντας υπόψη και ταινίες από τη σειρά Dragon Ball.


Για τον εορτασμό της είδησης, ο Eiichiro Oda δημιούργησε και το παρακάτω σχέδιο, το οποίο αναρτήθηκε στο λογαριασμό του One Piece Film Red στο Twitter μαζί με ένα visual του franchise: 

FbCd_jZVEAIpAmU

FbCeCN_VsAAUvY0
Το One Piece Film Red αποτελεί την 15η ταινία του franchise, στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά η κόρη του Shanks, Uta. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 6 Αυγούστου, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο ιαπωνικό box office το πρώτο Σαββατοκύριακο.


Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Goro Taniguchi (Code Geass, One Piece: Defeat The Pirate Ganzak! special) και στο σενάριο ο Tsutomu Kuroiwa (One Piece Film Gold, One Piece: Heart of Gold, GANTZ:O, live-action Black Butler). Ο Eiichiro Oda είναι ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας. 

 


Πηγές: Anime News Network, Comicbook