Συνέντευξη με τους Ancient Myth

ANCIENT_MYTH_2020_tate (1)

Οι Ancient Myth είναι ένα συμφωνικό metal συγκρότημα και σπουδαίο παράδειγμα επιβίωσης της ιαπωνικής metal σκηνής, αφού είναι ενεργοί από το 2002! Αν και τα μέλη συνέχισαν να έρχονται και να φεύγουν, το συγκρότημα όχι απλώς επιβίωσε, αλλά άκμασε υπό τη διαχείριση της Michal

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου μίνι άλμπουμ με τίτλο Ambrosian Blood στις 15 Δεκεμβρίου, η Michal μίλησε στο Greek Otaku Radio για το τελευταίο τους άλμπουμ ArcheoNyx, τη μουσική τους και πολλά άλλα. Είναι η πρώτη του επαφή με το ελληνικό κοινό, γι'αυτό πάμε να τους γνωρίσουμε! 

 

Γεια σας Ancient Myth και καλωσορίσατε στο G.O Radio! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε εδώ μαζί μας για αυτή τη συνέντευξη. Επειδή αυτή είναι η πρώτη σας συνέντευξη στο ελληνικό κοινό, σας παρακαλούμε να συστήσετε τον εαυτό σας στους αναγνώστες μας.

Γεια σας! Σας ευχαριστούμε που μας προσκαλέσατε! Είμαι η Michal (φωνητικά) και απαντώ εγώ σε αυτή τη συνέντευξη.

Είμαστε ένα Female Fronted Symphonic Metal Band από το Τόκιο της Ιαπωνίας. Μόλις κυκλοφορήσαμε το 3ο πλήρες άλμπουμ μας "ArcheoNyx" στις 7 Ιουλίου στην Ιαπωνία και θα κυκλοφορήσουμε το νέο μας Mini Album "Ambrosian Blood" στις 15 Δεκεμβρίου.

Τώρα σχεδιάζουμε να το κυκλοφορήσουμε στην Ευρώπη και θέλουμε να σας γνωρίσουμε στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον!

 

Οι Ancient Myth είναι ενεργοί από το 2002. Το όνομά σας υπάρχει στην ιαπωνική metal μουσική σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για την ιστορία σας;

Το μουσικό μας στυλ δεν έχει αλλάξει από το αρχικό μας στάδιο μέχρι τώρα, αλλά κανένα από τα αρχικά μέλη δεν υπάρχει στην τρέχουσα σύνθεση. Στην αρχή δημιουργήθηκε, καθώς τα μέλη πήγαιναν στο μουσικό σχολείο, μετά μπήκα εγώ σε αυτό το συγκρότημα το 2008 ως τραγουδίστρια και σχεδιάστρια.

Μετά την αποχώρηση του βασικού τραγουδοποιού (κατά την εποχή του "Akashic") από το συγκρότημα το 2016, ο Hal (πλήκτρα) ήρθε μαζί μας και μας βοήθησε πολύ στις ηχητικές μας παραγωγές και στη μουσική διασκευή. Αυτό έχει δώσει μια τεράστια αλλαγή σε αυτό το συγκρότημα.

Τώρα, εγώ και ο Hal είμαστε συμπαραγωγοί, βασικοί στιχουργοί, βασικοί τραγουδοποιοί αυτού του συγκροτήματος και κάνουμε «μία σύνδεση» με τον κόσμο του ANCIENT MYTH.

 

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Για μένα, τα διάσημα βιντεοπαιχνίδια "Final Fantasy", "Dragon Quest", "Wizardry" και "Romancing SaGa". Επίσης, οι μουσικοσυνθετικές ομάδες της CAPCOM και SNK είναι οι κύριες μουσικές επιρροές από την παιδική μου ηλικία.

Περιλαμβάνονται επίσης ψαλμωδίες Καθολικού Σχολείου και κλασικό πιάνο.

Από metal συγκροτήματα, οι Kamelot, Dark Moor, Nightwish, Rhapsody (Of Fire), ANGRA, Sonata Arctica είναι οι κορυφαίες μου metal μπάντες.

 

Το τελευταίο σας άλμπουμ, ArcheoNyx, έχει λάβει θετικά σχόλια από δισκογραφικές όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πως νιώθεις για αυτό;

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το ακούμε! Δεν είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να διαδώσουμε τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο.

Τραγουδάμε τα τραγούδια μας στην ιαπωνική γλώσσα, οπότε αισθάνομαι ότι είναι πολύ μοναδικό. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν αισθάνονται περίεργα (στο παρελθόν, το τραγούδι στα αγγλικά ήταν ένας καλός τρόπος για να διαδοθεί η μουσική στον κόσμο).

 

Ποια ήταν η έμπνευσή σας για τη δημιουργία αυτού του άλμπουμ; Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Ένιωθα έμπνευση για κάθε τραγούδι. Για κάθε τραγούδι που ολοκληρώσαμε!

Στην αρχή, όταν τελειώσαμε τα “TENROU OOKAMI”, “Träumerei: Luna2” και “Meteor Hunter”, και τα κυκλοφορήσαμε ως δοκιμαστική έκδοση, ένιωσα ότι είναι σαν “The Day 1 - από την αυγή μέχρι το σούρουπο και όλα έμοιαζαν να κλίνουν προς τον κόσμο της νύχτας». Μετά, πήρα την έμπνευση για όλη την εικόνα αυτού του άλμπουμ. Η Nyx, η θεά της νύχτας, άγγιξε την καρδιά μου.

ANCIENT_MYTH_ArcheoNyx_deluxe_1000

   

Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια guest εμφάνιση του Hizaki στο τραγούδι Zenith. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ο Hizaki και ο Hal γνωρίζονται μεταξύ τους από τότε που ο Hal βοηθούσε τους Versailles στη διασκευή των τραγουδιών. Εγώ επίσης υποστήριζα τους Jupiter ως μέλος του προσωπικού εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν λοιπόν φυσικό να του ζητήσουμε να παίξει κιθάρα ως καλεσμένος μουσικός του “ArcheoNyx”.

 

Υπάρχουν άλλοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα με τα οποία θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Χμμμ, καμία ιδέα τώρα. Αν έχετε κάποια ιδέα για συνεργασία, πείτε μας!

 

Ποιο κομμάτι του ArcheoNyx είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το “TENROU OOKAMI”. Το καλύτερο! Το σκέφτομαι πολλά χρόνια από τότε που έγραψα την αρχική έκδοση αυτού του τραγουδιού. Αυτό το τραγούδι έχει ιαπωνικά όργανα, ακούγονται σε κάθε μέρος του κομματιού, και στίχους σε ένα είδος ιαπωνικού αρχαϊσμού, ένα πολύ σπάνιο στυλ για εμάς.

 

Μέχρι το τέλος του 2021 αναμένουμε μια νέα κυκλοφορία, ένα μίνι άλμπουμ που ονομάζεται Ambrosian Blood. Πες μας μερικά πράγματα για αυτό.

Αυτό το μίνι άλμπουμ περιλαμβάνει ένα CD και ένα DVD. Το CD περιέχει δύο νέα τραγούδια, ένα τραγούδι επανηχογράφησης και δύο χριστουγεννιάτικα κάλαντα!

Ακολουθεί το "ArcheoNyx" και είναι επίσης μια επέκταση αυτού του ήχου.

Το DVD περιέχει δύο μουσικά βίντεο, παρασκηνιακά βίντεο από δύο MV και τέσσερα live βίντεο με τραγούδια από το “ArcheoNyx”. Είναι ένα άλμπουμ που κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον την απόκτηση του "ArcheoNyx"!

 

Λόγω της επιρροής της πανδημίας COVID-19, φαίνεται ότι υπήρξαν πολλοί καλλιτέχνες που έπαθαν κατάθλιψη, αναλογίστηκαν πολλά πράγματα και αποφάσισαν να αποσυρθούν, αλλά χαιρόμαστε που δεν καταλήξατε σε αυτή κατάσταση. Σας επηρέασε με κάποιο τρόπο η πανδημία και όλη αυτή η κατάσταση;

Αυτά τα χρόνια, αναρωτιόμουν πότε και πώς θα κυκλοφορήσω το νέο μας άλμπουμ. Αυτή η πανδημία λειτούργησε πολύ θετικά για εμάς.

Μακάρι να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε νέους ήχους και να δώσουμε στους ανθρώπους κουράγιο σε αυτή τη χαοτική πανδημία. Αναρωτιόμουν επίσης αν αυτό ήταν το μέγιστο που μπορούσε να κάνει ένας μουσικός τώρα.

 

Έχετε επισκεφθεί την Ευρώπη στο παρελθόν. Υπάρχει κάποια ανάμνηση από την ευρωπαϊκή περιοδεία που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Κάθε χώρα και κάθε στιγμή ήταν κάτι υπέροχο που δεν είχα ζήσει ποτέ στη ζωή μου. Το τοπίο της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα όμορφο και όταν το θυμάμαι, καθαρίζει την καρδιά μου. Για εμάς τους Ασιάτες, το μέγεθος του φαγητού ήταν τόσο μεγάλο, που ήταν ένα ενδιαφέρον επεισόδιο.

 

Υπάρχουν άλλες χώρες που θα θέλατε να επισκεφτείτε;

Την Ελλάδα! Για τους Ιάπωνες η Ελλάδα είναι ο ιερός τόπος του «Saint Seiya». Είμαι επίσης λάτρης του “Saint Seiya”. Πρέπει να επισκεφτώ αυτό το μέρος!

256320470_6859327060776380_7365462392068537969_n

Πώς θα περιέγραφες την ιαπωνική metal μουσική σκηνή αυτές τις μέρες;

Το Kawaii Metal (Japanese Girls Metal) είναι η τάση αυτής της σκηνής, αλλά είναι μόνο ένα μέρος. Έχουμε πολλά στυλ, πολλές ηλικίες metal συγκροτημάτων και μουσικών. Ελπίζω ότι αυτή η σκηνή θα επεκταθεί, προσκαλώντας πολύ νέο κοινό και μουσικούς μέσω του Kawaii Metal.

 

Εκτός από τη μουσική, τι άλλο σου αρέσει να κάνεις; Έχεις κάποιο χόμπι;

Λατρεύω το σχέδιο, τη ζωγραφική, τα βιντεοπαιχνίδια κλπ. Φαίνεται ότι…. το χόμπι μου είναι σχεδόν ισάξιο με τη δουλειά μου.

 

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι των Ancient Myth;

Ξανά περιοδεία στην Ευρώπη με νέο άλμπουμ (υπογεγραμμένο με ευρωπαϊκές/αμερικανικές δισκογραφικές).

 

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο ελληνικό κοινό;

Η Ελλάδα είναι η χώρα που λαχταρούσα από τα παιδικά μου χρόνια! Θέλουμε να σας δούμε στην Ελλάδα κάποια μέρα. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο όμορφους ωκεανούς έχετε.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας.

Μείνετε στο metal και να είστε ασφαλείς! Σας ευχαριστώ! 

 

 

Επιμέλεια ερωτήσεων: Λίντα Αντωνοπούλου  

Θερμές ευχαριστίες στους Ancient Myth και τη Hikari Val.

 

Μάθετε περισσότερα για τους ANCIENT MYTH

Website: http://ancient-myth.com 

Facebook: ancientmythofficial 

Instagram: ancientmyth_official 

Youtube: ANCIENTMYTHofficial 

Twitter: twitter.com/ancientmyth