Review: Usagi Drop

από τον ~Alucard~

178944779_1231864913898483_2473891313904800502_n

Greetings once again. Alucard εδώ και στο σημερινό review σας έχω ένα μικρό (wow τι έκπληξη) και απίστευτα γλυκό και wholesome anime, το Usagi Drop! Αφιερωμένο στους μεγαλύτερους (ηλικιακά) anime fans που σκέφτονται να κάνουν παιδιά, το Usagi Drop μας δείχνει τις δυσκολίες, αλλά και τις χαρές του να είσαι γονιός.

Ο Daikichi Kawachi, ένας συνηθισμένος 30χρονος εργένης, ζει χωρίς ιδιαιτερότητες τη ζωή του, μέχρι που μια μέρα μαθαίνει για το θάνατο του παππού του. Στη κηδεία του παππού του, εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του, βρίσκεται και το νόθο 6χρονο παιδί του παππού του, η Kaga Rin. Ένα γλυκό, ήσυχο και ντροπαλό κορίτσι, του οποίου η μάνα αγνοείται, γίνεται στόχος αποδοκιμασίας από όλη την οικογένεια, τα μέλη της οποίας προσπαθούν να φορτώσουν ο ένας στον άλλον την επιμέλεια της. Τσαντισμένος με τον τρόπο που φέρεται η οικογένειά του στη μικρή Rin, ο Daikichi αποφασίζει ένθερμα να αναλάβει τη ζωή της. Έτσι, αρχίζει μια ξεχωριστή σχέση, καθώς ο Daikichi προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την καινούργια του ζωή και να ισορροπήσει δουλειά, παιδί και προσωπικά συναισθήματα.

Η πλοκή του anime ίσως σας θυμίζει το Kakushigoto, αλλά εδώ υπάρχει ένα αρκετά διαφορετικό δυναμικό, μιας και η Rin δεν είναι κόρη του Kawachi. Τεχνικά είναι η θεία του αν το σκεφτείτε, μιας και είναι παιδί του παππού του! Γενικότερα το οικογενειακό του δέντρο θυμίζει λίγο Joestar family tree, αλλά για καλή μας τύχη δεν το πλησιάζει. Το ωραίο με την πλοκή είναι ότι έχει να κάνει με μία πολύ σοβαρή κατάσταση (επιμέλεια παιδιού), την οποία όμως τη χειρίζεται με έναν πιο οπτιμιστικό τρόπο, ο οποίος ταυτόχρονα είναι αρκετά ρεαλιστικός και δεν βασίζεται σε υπερβολές για να κρατήσει το ενδιαφέρον κάποιου.

Σε ένα slice of life anime, οι χαρακτήρες είναι από τα πιο σημαντικά στελέχη του. Στο Usagi Drop οι χαρακτήρες είναι πολύ ρεαλιστικοί και αρκετά καλογραμμένοι. Είναι από τα anime όπου το character development είναι εμφανές και δεν στηρίζεται σε background πληροφορίες για να μεταδοθεί στον θεατή. Οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων είναι ως επί το πλείστον εμφανείς και δεν αφήνουν ιδιαίτερα χώρο για αμφισβήτηση. Οι χαρακτήρες των παιδιών έχουν τις δικιές τους ιδιαιτερότητες, οι οποίες ευτυχώς βοηθάνε το γενικότερο concept του anime και δεν κουράζουν. 

5

Τα visuals του anime δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Θα έλεγα μάλιστα ότι για ένα anime του 2011, τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Μερικές φορές μοιάζουν κάπως “ξεβαμμένα” και πολύ βαρετά. Οι λόγοι βέβαια για μια τέτοια επιλογή ποικίλλουν και τα γραφικά δεν είναι το παν σε ένα slice of life anime, αλλά όπως και να το πάρει κανείς, σίγουρα βοηθάνε από άποψη immersion.

Η μουσική είναι γενικότερα πολύ χαρούμενη, όπως άλλωστε φαίνεται στο opening και στο ending, με μικρά γλυκά osts διάσπαρτα μέσα στο anime. Ταιριαστή και μέσα στο κλίμα, δεν έρχεται ιδιαίτερα στο προσκήνιο, αλλά υποστηρίζει την ιστορία και τους χαρακτήρες χωρίς να γίνεται ενοχλητική. 

 

Βαθμολογίες

 

Πλοκή: 7/10

Εμφανέστατη πλοκή χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα, με έναν γενικότερο αέρα θετικότητας και χαράς.Χαρακτήρες: 7/10

Ρεαλιστικοί και προσγειωμένοι, ιδιαίτερα relatable σε μεγαλύτερα άτομα.

 

Visuals: 4/10

Βαρετά visuals, τα οποία ευτυχώς σώζονται από την πλοκή και τους χαρακτήρες.

 

Μουσική: 5/10

Ταιριαστή, αλλά μέτρια μουσική.

 

Final Verdict: Recommended

Το Usagi Drop εξετάζει μία ιδιαίτερη κατάσταση που δεν συναντάται συχνά σε anime, οπότε από αυτή την άποψη το συστήνω ανεπιφύλακτα. Δυστυχώς, το manga από όπου προέρχεται αλλάζει κλίμα πολύ γρήγορα και τα κεφάλαια μετά το τέλος του anime επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στη Rin στα μετέπειτα της χρόνια, παρά στη σχέση της με τον Daikichi. Το anime τελειώνει σε πολύ καλό σημείο και θα σας πρότεινα να δείτε μόνο αυτό. Αν παρ' όλα αυτά θέλετε να συνεχίσετε την ιστορία, το κεφάλαιο του manga αμέσως μετά το anime είναι αυτό.

 

Αυτά από εμένα, μέχρι το επόμενο review, stay spicy!