Review: “A QUEEN OF THE NIGHT” από G.L.A.M.S

Ένα review από τις παραγωγούς Διονυσία Λαμπαδαρίου και Λίντα Αντωνοπούλου.

mikaru-cover-small

 

Οι G.L.A.M.S επιστρέφουν στην Ευρώπη με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τίτλο «A Queen of the Night». Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ο πασίγνωστος τραγουδιστής, συνθέτης και καλλιτέχνης Mikaru (πρώην μέλος των συγκροτημάτων DIO και Black Line) δημιούργησε αυτό το project στο τέλος του 2013 και έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους ως ένα πολύπτυχο καλλιτεχνικό project σε μία έκθεση τέχνης στο Παρίσι. Εκτός από τον MIKARU, οι G.L.A.M.S αποτελούνται από πολλά πρώην μέλη των DIO και Black Line. Το 2014 και το 2015 περιόδευσαν στην Ευρώπη, ενώ το 2016 πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία στη Λατινική Αμερική.

Το νέο τους album με τίτλο «A Queen of the Night» περιέχει 5 κομμάτια, και κάθε ένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, διότι και τα 5 είναι διαφορετικά και μοναδικά. Σε γενικά πλαίσια βλέπουμε πως επικρατεί ο συνδυασμός δυτικής και ιαπωνικής μουσικής με μεγάλη  ομαλότητα και ωραίες αλλαγές. Η ποικιλία, επίσης, των μουσικών οργάνων είναι μεγάλη, και η χρήση ηλεκτρονικών ήχων ευρεία. Επειδή όμως το κάθε κομμάτι αυτού του album είναι μοναδικό, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα μουσικά αυτά δημιουργήματα.

 

Forgive me

Το πρώτο κομμάτι με τίτλο «Forgive me» εκπροσωπεί επάξια στα εφέ, στη σύνθεση και στους ήχους την τάση της alternative metal αυτής της εποχής. Η χρήση μερικών ηλεκτρονικών ήχων στο κομμάτι το απογειώνουν. Η εισαγωγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα με ιδιαίτερη έμφαση στα drums και την κιθάρα, στο ρυθμό της οποίας φανταζόμαστε το κοινό να ξεσαλώνει. Η επιλογή του για πρώτο κομμάτι είναι πολύ σωστή καθώς σου παρουσιάζει γνώριμους ήχους, σε κρατάει για να το ακούσεις ολόκληρο και αυξάνει τις προσδοκίες σου για το υπόλοιπο album.

Our freak show

Εδώ περνάμε σε πιο γουστόζικους, glam rock ήχους. Δυνατό ρεφρέν όπου ανακαλύπτουμε και μια ιδιαίτερη πτυχή της φωνής του Mikaru, την οποία λατρεύουμε! Ένα κομμάτι, το οποίο αντιπροσωπεύει το όνομα του project G.L.A.M.S και που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται και πιο μετά, λόγω της μεγάλης του ενέργειας.

Rainy highway

Εδώ γίνεται στην ουσία η πιο απροσδόκητη μεταπήδηση, από ροκ και μέταλ ήχους σε κάτι τελείος ποπ. Ένα πιο light και συναισθηματικό κομμάτι, πολύ ηλεκτρονικό και φρέσκο. Η όλη ατμόσφαιρα είναι αρκετά ρομαντική και μελαγχολική, σίγουρα κάτι που δεν θα περίμενες να ακούσεις σε αυτό το σημείο, αλλά που θα χαρείς πολύ που το άκουσες!

Be alone

Salagadula, Magicabula, Bibbidi-Bobbidi-Boo”… Τι δουλειά έχει αυτό το μαγικό ξόρκι στο review μας; Όταν ακούσετε το κομμάτι, θα καταλάβετε! Με ιδιαίτερα dark διαθέσεις, το κομμάτι αρχίζει μελωδικά, εξελίσσεται σε alternative και πιο σύγχρονο ροκ κι ύστερα έχουμε την εμφάνιση ακόμα και ακουστικής κιθάρας, σε μια πιο ήρεμη γέφυρα. Το κομμάτι είναι ένα ταξίδι: σε πάει παντού και στο τέλος σε αφήνει με έναν απερίγραπτο ενθουσιασμό. Η ένωση διαφορετικών στοιχείων είναι τόσο ιδιαίτερη και ήρεμη που σε μαγεύει και σε κάνει να ζητάς κι άλλο.

Let’s fly away to the stars

Ιδανικό κομμάτι για το τέλος. Ξεφεύγουμε από τα παραπάνω είδη και πάμε σε μία μπαλάντα με καθαρά φωνητικά, γλυκές μελωδίες στο πιάνο, εξαίσιο μπάσο, μελωδικό και ερωτικό στο σύνολό του.

 

Το  «A Queen of the Night» είναι μια αξιοπρεπέστατη και δημιουργική δουλειά. Από τα εκφραστικά φωνητικά και την ωραία αγγλική προφορά του Mikaru, ο οποίος καλύπτει όλα τα μουσικά είδη των ασμάτων, μέχρι την εξέλιξη των κομματιών από βαρύ, nu metal ήχο σε μπαλάντα. Το album αυτό είναι ο ορισμός του «για όλα τα γούστα». Κερδίζει το ενδιαφέρον σου αμέσως και δεν θέλεις να τελειώσει. Μια δημιουργία που αξίζει 10/10. 

band HD