Report: Mono & A Storm Of Light, Caldera live in Athens

MONO for GO 2010 (4)

Μετά από 3 χρόνια, οι Mono επέστρεψαν στη χώρα μας για ένα ακόμα μοναδικό live. Στην τελευταία συναυλία τους στην Αθήνα το 2015, μας είχαν υποσχεθεί ότι θα επέστρεφαν πολύ σύντομα, όμως τελικά, τους πήρε λίγο περισσότερο. Επειδή ποτέ, όμως, δεν είναι αργά, το ιαπωνικό instrumental συγκρότημα βγήκε ξανά στη σκηνή του Fuzz Club, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. Μαζί τους ήταν οι Αμερικανοί post-metallers, A Storm Of Light, οι οποίοι μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το Greek Otaku Radio δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την μαγευτική βραδιά!

Οι πόρτες άνοιξαν στις 20:00 (ακριβώς στην ώρα τους) και οι φανς που περίμεναν ήδη υπομονετικά στην ουρά έπιασαν αμέσως τις μπροστινές θέσεις κάτω από τη σκηνή. Τη συναυλία άνοιξαν οι Caldera, ένα ελληνικό instrumental τρίο με post-metal ήχο που πρωτοεμφανίστηκε το 2013. Η μουσική τους άφησε θετικές εντυπώσεις στον παρευρισκόμενο κόσμο, δικαιολογώντας την παρουσία τους εκείνη τη βραδιά.

Στις 21:50, τη σκυτάλη πήραν οι Αμερικάνοι post-metallers Storm Of Light με μια δυναμική παρουσία επί σκηνής. Τη μουσική τους συνόδευαν τα φωνητικά και ένα visual video art του Josh Graham. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος αποτελεί visual artist των Neurosis. Παρ’ ότι ο ήχος και η σκηνική τους παρουσία μας κέρδισε αμέσως, θα προτιμούσαμε να ακούμε λίγο περισσότερο τη φωνή του Graham, η οποία χανόταν μερικές φορές κάπου ανάμεσα στα όργανα. Ίσως ο ήχος να ήταν λίγο πιο δυνατά από ό,τι έπρεπε με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια ανεπιθύμητη βαβούρα. Ακόμα και έτσι, το κοινό φάνηκε να τους απολαμβάνει.

MONO for GO 2010 (11)

Και αφού οι Storm Of Light μας αποχαιρέτησαν και ο κόσμος είχε αρχίσει να συσσωρεύεται έντονα μπροστά στη σκηνή, οι Mono ανέλαβαν τη βραδιά. Η ώρα ήταν περίπου 10:45 όταν ο βαθύς κόκκινος φωτισμός σήμανε την έναρξη του live τους. Η Tamaki για μία ακόμα φορά άκρως εντυπωσιακή με τους δύο κιθαρίστες Taka και Yoda να την πλαισιώνουν. Το εναρκτήριο κομμάτι ήταν το “After You Comes the Flood” από τον τελευταίο τους δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους. Ίσως ήταν η καλύτερη εισαγωγή που θα μπορούσαν να έχουν, αφού ο δυναμισμός και η κλιμάκωση του κομματιού συνεπήρε αμέσως τους φανς.

MONO for GO 2010 (22)

Μία από τις καλύτερες στιγμές του live ήταν όταν η Tamaki ανέλαβε τα πλήκτρα και μάγεψε με τα φωνητικά της στην εκτέλεση του κομματιού “Breathe”, ενώ ο Taka μας απέδειξε για άλλη μία φορά επί σκηνής το πάθος του ως κιθαρίστας. Η κορύφωση της συναυλίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έφτασε τη στιγμή που η μπάντα ξεκίνησε να παίζει το “Halcyon (Beautiful Days)”, αφού από την πρώτη κιόλας μελωδία του κομματιού, οι φανς άρχισαν να ξεφωνίζουν, κλείνοντας με ένα δυναμικό φινάλε. Αυτή η ένταση συνεχίστηκε και στο τελευταίο κομμάτι του live, το “Ashes in the Snow” όπου το συγκρότημα αποθεώθηκε από το κοινό, το οποίο ξεκίνησε headbanging στο ρυθμό του. Μία λέξη μας ήρθε μόνο στο μυαλό: «ουάου».

MONO for GO 2010 (64)

Τα 90 λεπτά πέρασαν σαν νερό και κάπου στις 00:20, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, αφήνοντας ένας-ένας τη σκηνή. Ο Taka έκλεισε το live ευχαριστώντας τον κόσμο που πάντα τους υποστηρίζει, ενώ έκανε αναφορά για τη νέα κυκλοφορία που θα συνοδευτεί από νέα περιοδεία σε συνδυασμό με τα 20 χρόνια δραστηριοτήτων της μπάντας. Αν όλα πάνε καλά, η νέα μας συνάντηση με τους Mono θα είναι τον επόμενο Απρίλη!

Για όσους έχασαν τη συναυλία των ΜΟΝΟ σας παρουσιάζουμε τη setlist:

  1. After You Comes the Flood
  2. Death in Rebirth
  3. Breathe
  4. Nowhere, Now Here
  5. Dream Odyssey
  6. Sorrow
  7. Meet Us Where The Night Ends
  8. Halcyon (Beautiful Days)
  9. Ashes in the Snow

 

Ευχαριστούμε πολύ το Fuzz Club για τη φιλοξενία.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook

 

Κείμενο: Μαίρη Παπαπούλιου

Φωτογραφίες: Όλγα Κολίσογλου