Report: Boris, Ghone live in Athens

DSC_1354

Ακριβώς τρία χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που οι Boris επισκέφτηκαν τη χώρα μας. Όσοι τους γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα με αινιγματικό στυλ που σκόπιμα αποφεύγει οποιαδήποτε διασύνδεση με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ύφος. Αυτό ακριβώς μας απέδειξαν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Temple Athens και είναι σίγουρα ένα live που θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό. Το Greek Otaku Radio δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη βραδιά!  

DSC_1184

Λίγο πριν τις 21:00 είχαμε φτάσει στο χώρο, ετοιμάζοντας τις μηχανές μας. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν λιγοστός και μέχρι τις 21:30 που ο Ghone άνοιξε το live, φαινόταν ότι η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν η επιθυμητή. Γρήγορα όμως αυτό διαψεύστηκε, αφού μέχρι τις 22:00 που οι Boris κατέλαβαν τη σκηνή, η αρένα και ο εξώστης ήταν υπερπλήρεις. 

DSC_0847

Κάτι ακόμα που μας προκάλεσε αίσθηση ήταν η μουσική του Ghone. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν σε επαφή με το μουσικό ύφος του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Το set που μας παρουσίασε αποτελούνταν κυρίως από noise στοιχεία, μία μουσική που δεν είναι πάντα “εύκολη” σαν άκουσμα σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, ο Ghone κατάφερε να εντυπωσιάσει τον κόσμο, αφού ανταμείφτηκε με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα και προετοίμασε το έδαφος για την είσοδο των Boris.  

DSC_0916

Λίγο πριν βγουν οι αγαπημένοι μας Ιάπωνες, το πλήθος είχε διπλασιαστεί και είχε συσσωρευτεί μπροστά στη σκηνή, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη διέλευση μας στην προσπάθεια να τραβήξουμε κάποια πιο κοντινή φωτογραφία. Ήταν λίγο μετά τις 22:00 και κάπου ανάμεσα στους καπνούς, η Wata, o Takeshi και ο Atsuo κατέλαβαν τη σκηνή. Ο Atsuo, με την ικανότητά του να μαγνητίζει πάνω του τα βλέμματα, έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα του live. Το “Away From You” ήταν το πρώτο κομμάτι που έφτασε στα αυτιά μας και η αρένα πήρε αμέσως φωτιά.   

DSC_0920

Παρόλο που ο Atsuo αποτελεί τη “μορφή” του συγκροτήματος, η Wata κέρδιζε το κοινό με την ηρεμία και την αφοσίωσή της σε ό,τι έκανε, μια ηρεμία που ωστόσο έσπαζε η ένταση της κιθάρας της. Ο Takeshi από την άλλη, ο οποίος φαινόταν ο πιο οικείος προς τον κόσμο, έντυνε τα κομμάτια με τα φωνητικά του.  

Από τον νέο τους δίσκο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ακούσματα των LOVE και EVOL, αλλά και το Coma με τον χαρακτηριστικό ήχο του gong. Και αφού νομίζαμε ότι το με το “Shadows of Skull” ήταν ώρα να μας αποχαιρετίσουν, οι Boris ξαναβγαίνουν στη σκηνή για ένα δυναμικό encore με τα κομμάτια “Akuma no Uta” και “Farewell”. Ήταν ευκαιρία για τον Atsuo και την απίστευτη θεατρικότητά του να χτυπήσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το gong στο “Akuma no Uta”.  

DSC_0943

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η αυλαία έπεσε για τους μαγευτικούς Boris και ο Atsuo αποχαιρέτησε τελευταίος, πετώντας τις μπαγκέτες του στον κόσμο. Εντύπωση μας προκάλεσε ότι το συγκρότημα επέλεξε να ανοίξει το live με ένα πιο γαλήνιο κομμάτι, το Away From You, όμως έκλεισαν δυναμικά με το Farewell” 

DSC_1317

Για όσους έχασαν τη συναυλία των Boris σας παρουσιάζουμε τη setlist:  

 1. Away From You 
 2. To The Beach 
 3. Coma 
 4. Love 
 5. Absolutego (Dear version) 
 6. Journey 
 7. Uzume 
 8. Evol 
 9. Boris (διασκευή Melvins) 
 10. Shadow Of Skull 

 Encore

 1. Akuma No Uta 
 2. Farewell 

 

Ευχαριστούμε το Temple Athens για τη φιλοξενία.  

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στη σελίδα μας στο  Facebook.

  

Κείμενο & Φωτογραφίες: Μαίρη Παπαπούλιου