Report: Athens Con 2018

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

Το μεγαλύτερο συνέδριο των comics και της ποπ κουλτούρας άνοιξε τις πύλες του στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου. Ο λόγος για το Athens Con 2018, το οποίο κάθε χρόνο δεν σταματά να μας συναρπάζει με ανανεωμένους εκθέτες, εργαστήρια, ομιλίες, cosplay και φυσικά προσκεκλημένους από το εξωτερικό. Το Greek Otaku Radio βρισκόταν φέτος εκεί με δικό του χώρο, όπου σας συναντήσαμε από κοντά, περάσαμε καλά και φωτογραφηθήκαμε με τον μοναδικό Pikachu! 

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Ως εκθέτες του event, βρισκόμασταν εκεί πολύ πριν ανοίξουν οι πόρτες. Η ξαφνική “βαβούρα” που άρχισε να ηχεί ακριβώς στις 10:30, έδωσε το έναυσμα της έναρξης του συνεδρίου. Ο κόσμος φαίνεται ότι περίμενε από νωρίς στην ουρά και τις δύο μέρες, αφού συναντήσαμε μια μεγάλη κοσμοσυρροή με το που άνοιξαν οι πόρτες. Η εισροή του κόσμου κορυφώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά. Το ίδιο και οι cosplayers που αποτελούσαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών.

Το κάτω διάζωμα ήταν αφιερωμένο στα καταστήματα, τους καλλιτέχνες και τους προσκεκλημένους του event. Τα καταστήματα ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον των περισσότερων επισκεπτών και αυτό γιατί μπορούσες να συναντήσεις πολλά αποκλειστικά merchandise! Ήταν η καταλληλότερη ευκαιρία για συλλέκτες και φανς να επενδύσουν τα χρήματά τους. Οι καλλιτέχνες με τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω. Κάνοντας μια βόλτα από κάθε τραπέζι, πάντα υπήρχε κάτι που θα ήθελες να έχεις στο δωμάτιό σου. Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή περίπτερα ήταν αυτό της Funko Ελλάδας με τα αμέτρητα pop. Για όσους ήθελαν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια, υπήρχε το booth της Playstation και του Spiderman. 

Στο πίσω μέρος του χώρου περίμεναν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου. Φέτος συναντήσαμε τους Clive Russell, James O'Barr, Mark Waid, Roberta Migheli, Tom Lyle, Brian Haberlin, Howard Mackie, Marco Santucci, Marko Djurdjević, JP Ahonen, Maria Laura Sanapo και Tine Marie. Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να ξεκλέψουμε κάποια φωτογραφία με κάποιον από αυτούς, το μόνο που συναντούσαμε ήταν ουρά μπροστά στα booth με αμέτρητους επισκέπτες να περιμένουν την αφιέρωσή τους.

            Î— εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, γένι και φαγητό

Ανεβαίνοντας στο πάνω διάζωμα, τα βλέμματα έκλεψαν αμέσως οι στολές του Iran Man με τους πολυάριθμους επισκέπτες να τις απαθανατίζουν με τις κάμερες και τα κινητά. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν από τους χώρους που είχε μονίμως κόσμο (μετά τα φαγάδικα στην αριστερή πλευρά του ορόφου).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Από το Athens Con 2018, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η Aston Martin V8 Series III, ένα από τα θρυλικά αυτοκίνητα του James Bond που συμμετείχε στην ταινία The Living Daylights του 1987 με τον Τιμοθί Ντάλτον, η πλατφόρμα 9 3/4 από το Cap Cap, όπως επίσης και η έκθεση “90th Anniversary Mickey Mouse: The True Original”, ένα αφιέρωμα για τα 90 χρόνια Mickey Mouse. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι οι αμέτρητοι cosplayers έδιναν ζωή στο συνέδριο με τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις. Με μια βόλτα σε όλο το στάδιο, μπορούσες να συναντήσεις πολλά καλοδουλεμένα cosplays που αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο            

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Με τη σειρά μας να ευχαριστούμε όλους όσους περάσατε από το booth μας και παίξατε στα κουίζ μας. Ευχαριστούμε τη διοργάνωση του Athens Con για τη φιλοξενία. 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/media/set/ set=a.1988225407931513&type=1&l=e00a238251

 

Κείμενο: Μαίρη Παπαπούλιου

Φωτογραφίες: Μαίρη Παπαπούλιου, Μαρία Κουτσικοπούλου