Παρέλαση manga στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η χώρα έχει δεχθεί κριτική για υπερβολικές δαπάνες, διαμάχες σχετικά με το σχεδιασμό του κεντρικού σταδίου, ακόμα και ισχυρισμούς ότι λογότυπο είναι κλεμμένο. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και ο σημερινός πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Yoshiro Mori, εμφανίστηκε πρόσφατα σε μια εκδήλωση για να συζητήσει την κατάσταση του σχεδιασμού και να εξηγήσει το όραμά του για το επερχόμενο γεγονός.

Σε συζήτηση περί σχεδίων για τις τελετές έναρξης και λήξης, ο Mori ανέφερε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζουν απαραίτητα πολλά για το kabuki και το sumo. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι όσον αφορά την ιαπωνική κουλτούρα, ο κόσμος είναι περισσότερο εξοικειωμένος με τα anime και τα manga. Χαρακτήρες όπως ο Doraemon, η Hello Kitty και το Astro Boy είναι διεθνώς δημοφιλείς. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα να συμπεριληφθεί μια μεγάλη παρέλαση με manga στις τελετές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλυψε ότι οι χαρακτήρες Astro Boy, Sailor Moon, Shin-chan, Luffy (One Piece), Naruto, Jibanyan (Yōkai Watch), Goku (Dragon Ball Super), Cure Miracle και Cure Magical (Maho Girls Precure!) θα εμφανίζονται στα επίσημα ολυμπιακά εμπορεύματα.

Στην τελετή απονομής των Ολυμπιακών Αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe εμφανίστηκε ως Mario, χαρακτήρας της Νintendo.

 

 

Πηγή: animenewsnetwork.com