Οι SuG μπαίνουν σε παύση με αόριστη επιστροφή

Top_10th%e7%94%a8

Ένα απροσδόκητο νέο μας έρχεται από τους SuG, αφού το συγκρότημα ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα τους ότι οι δραστηριότητές τους μπαίνουν σε αόριστη παύση μετά τον εορτασμό της 10ης επετείου του. Η είδηση σόκαρε τους φανς, προκαλώντας μεγάλη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα τους, η οποία έπεσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πλέον, η λειτουργία της έχει επανέλθει κανονικά.

Η επίσημη ανακοίνωση:

«Σας ευχαριστώ πολύ που υποστηρίζετε πάντα τους SuG. Οι SuG δραστηριοποιούνται από το 2007, όμως, σήμερα είναι η ημέρα που ανακοινώνουμε την αόριστη παύση. Με τον εορτασμό της 10ης επετείου του συγκροτήματος, κατέληξε σε μία επαναλαμβανόμενη συζήτηση με τα μέλη και το προσωπικό για τις μελλοντικές δραστηριότητες των SuG. Μετά το live στο Nippon Budokan στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, αποφασίσαμε να σταματήσουμε κάθε δραστηριότητα. Σας ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για την ξαφνική ανακοίνωση.

Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους φανς που υποστήριξαν το συγκρότημα μέχρι στιγμής και σε όλους τους εμπλεκόμενους. Θα χαρούμε να δούμε τη συνεχή υποστήριξή σας στις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα πέντε μέλη στο μέλλον. Παρόλο που το επαναλαμβάνουμε πολλές φορές, σας ευχαριστούμε πολύ όλους όσους αγάπησαν τους SuG.

FamEntertainment Corporation, SuG και όλο το προσωπικό»

Οι σχολιασμοί των μελών του συγκροτήματος:

Takeru

«Κάναμε ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε, ακόμα και τα πράγματα που δεν ήταν δυνατά, τα δοκιμάσαμε όλα! Ωστόσο, δεν ήμασταν σε θέση να προστατέψουμε τους SuG στο τέλος. Λυπάμαι πολύ και ταυτόχρονα αισθάνομαι απογοητευμένος από την αδυναμία μου. Για κάποιον που δεν είχε καμία ελπίδα στη ζωή, να μπορεί να συναντήσει αυτή τη μπάντα ήταν ο λόγος μου για να ζήσω. Μέλη και υποστηρικτές, αν δεν σας συναντούσα ποτέ, νιώθω ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω τέτοιες αναντικατάστατες μέρες.

Και όταν όλα δεν πήγαιναν καλά ... Ένας δειλός σαν εμένα κατάφερε να επιλέξει αυτή την πρόκληση από όλα τα πράγματα, αναζητώντας ελπίδα. Περισσότερο από οτιδήποτε, αυτό είναι όλο χάρη στους φανς. Ακόμα κι αν είμαι αδύναμος και ταλαιπωρημένος, κατάφερα να διατηρήσω τη δύναμή μου. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων που ήμουν σε θέση να συνεχίσω με τους SuG μέχρι το τέλος. Μπορεί να είμαι εγωιστής, αλλά σε αυτόν τον περιορισμένο χρόνο, θέλω να επιλέξω να είμαι ευγνώμων παρά να λυπάμαι. Αυτή η δεκαετία σώθηκε από τις λέξεις και τους ήχους που άγγιξαν την καρδιά μου και τις σκέψεις όλων.

Ευχαριστώ.»

Masato

«Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους εσάς που έχετε υποστηρίξει τους SuG εδώ και 10 χρόνια. Ακόμα περισσότερο, λυπάμαι.

Ήταν οδυνηρό, αλλά το να συναντήσω αυτά τα μέλη και να πάρω υποστήριξη από τόσους ένθερμους φανς, αυτό ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για μένα. Λυπάμαι τρομερά για το γεγονός ότι επιτέλους φτάσαμε στο Budokan, αλλά δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο μετά από αυτό. Ανυπομονώ να παίζω στο Budokan για την επέτειό μας, οπότε θα με έκανε ευτυχισμένο αν μπορούσαμε όλοι μαζί να νιώσουμε αυτή τη στιγμή στο χώρο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας μέχρι τώρα.»

Yuji

«Δεν θα πω καμία δικαιολογία και θα μπω αμέσως στο κυρίως θέμα. Συγγνώμη!

Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν λόγοι να σταθώ πια στη σκηνή, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν μέλη του συγκροτήματος που θα συνεχίσουν να δημιουργούν μουσική, οπότε συνεχίστε να δείχνετε την υποστήριξή σας! m(_ _)m

Νιώθω ευγνώμων που οι SuG είναι σε θέση να αναλάβουν την τελική πρόκληση, να πραγματοποιήσουμε το τελευταίο μας HEAVY POSITIVE ROCK show στο Nippon Budokan.

Ας αντιμετωπίσουμε το τέλος με θετικότητα, την τελευταία μας εμφάνιση στο Budokan d(¯ ¯)!»

Chiyu

«Λυπάμαι πραγματικά που αυτό ανακοινώθηκε με τέτοιο ξαφνικό τρόπο. Έχω αφιερώσει 10 χρόνια της ζωής μου στους SuG με όλα όσα είχα. Παρά το γεγονός ότι η μπάντα μας είχε μπει σε ένα διάλειμμα μια φορά, είναι πραγματικά οδυνηρό να χάνω κάτι, στο οποίο έχω περάσει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μου.

Γνώριζα ότι η συνέχιση ενός συγκροτήματος κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο πράγμα, γι’ αυτό προσπάθησα πολύ σκληρά αυτά τα 10 χρόνια. Ωστόσο, είναι πραγματικά η αδυναμία μας που οδήγησε σε αυτή την επιλογή να κάνουμε ένα διάλειμμα. Από εδώ και στο εξής, δεν ξέρω ποια θα είναι η μουσική μας ζωή, αλλά για όλους τους φανς που με υποστήριξαν, όλους τους εμπλεκόμενους, αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι περάσαμε τα τελευταία 10 χρόνια μαζί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Συνάντησα, χωρίστηκα και επανενώθησα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μουσικής μου καριέρας. Γι’ αυτό, σε όλους όσους μου έδωσαν τα 10 καλύτερα χρόνια της ζωής μου, παρακαλώ περιμένετε με ανυπομονησία το show στο Budokan στις 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Υπόσχομαι να κάνω αυτό το live το καλύτερο στα 10 χρόνια των SuG!»

Shinpei

«Οι SUG προχωρούσαν και αντιμετώπιζαν το μέλλον για 10 χρόνια. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την ένταξή μου στο συγκρότημα. Είχαμε πολλές δυσκολίες που προηγήθηκαν μέχρι να παίξουμε στο Budokan. Κατάφερα να φτάσω ως εδώ μόνο με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων. Συναντήσαμε τα καλύτερα μέλη, το προσωπικό που μας υποστήριξε από τα παρασκήνια, και φυσικά όλους τους φανς που μας υποστήριζαν. Όλα αυτά έχουν γίνει μέρος του εαυτού μου. Σε όσους έκαναν όλα αυτά δυνατά, αυτό που έχω για σας είναι η βαθύτερη εκτίμησή μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αυτή θα είναι η τελευταία μέρα που βγούμε στη σκηνή μαζί με τους φανς. Αυτή θα είναι η στιγμή που οι SuG θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους. Ας κλάψουμε, ας γελάσουμε και ας κάνουμε αυτή την καλύτερη ημέρα των ζωών μας.»

 

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2006 με πέντε μέλη: Takeru στα φωνητικά, Masato και Yuji στην κιθάρα, Shouta στο μπάσο και Mitsuru στα ντραμς. Το 2007, ο Shouta αντικαταστάθηκε από τον Chiyu, ενώ το 2009, ο Mitsuru αντικαταστάθηκε από τον Shinpei. Η δημοτικότητα των SuG αυξήθηκε όταν εντάχθηκαν στην PS Company. Τον Οκτώβριο του 2012, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την PSC, μπαίνοντας σε προσωρινή παύση, η οποία έληξε τον Δεκέμβριο του 2013. Συνολικά κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ, τέσσερα EP και 21 singles κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν το live της 10ης επετείου τους στο Nippon Budokan.

 

Πηγές: jrocknews.com, sug-web.jp