Οι παραγωγοί του Attack on Titan μιλούν για την αλλαγή του στούντιο

από την Θεοδώρα Π. 

EjdSf8dXkAEMNIM

  

Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Newtype, οι παραγωγοί του Attack on TitanKensuke Tateishi, Toshihiro Maeda και Tetsuya Kinoshita μίλησαν για ποιό λόγο έγινε η αλλαγή του στούντιο από το “Wit Studio” στο “MAPPA” για την τελευταία σεζόν του anime. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά σχόλια των παραγωγών, τα οποία όμως περιέχουν spoilers από τα ήδη προβεβλημένα επεισόδια.

Tateishi: "Ενώ η 3η σεζόν ήταν ακόμα σε παραγωγή, και έπειτα από συζήτηση με το Wit Studio, αποφασίστηκε ότι η τελευταία σεζόν θα δημιουργηθεί από διαφορετικό στούντιο παραγωγής. Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της 3ης σεζόν, ο πρωταγωνιστής κοιτάζει τον ωκεανό, που συμβολίζει ένα σημείο καμπής στην πλοκή. Επίσης, ως δημιουργοί θέλαμε το anime να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο. Μέσα από πολλές συνομιλίες με το Wit Studio, καταλάβαμε ότι το να συνεχίσουμε τη συνεργασία θα ήταν δύσκολο, οπότε αρχίσαμε να αναζητούμε νέο στούντιο, αλλά τα περισσότερα μας απέρριψαν. Όλοι αντιλαμβάνονταν τις απαιτήσεις που θα έπρεπε να ικανοποιήσουν και έτσι δεκάδες στούντιο δήλωσαν με έμφαση ότι δεν μπορούσαν να δεχτούν."

Maeda: "Φυσικά, υπήρχαν και εκείνοι που μας είπαν ότι είχαν την επιθυμία να το κάνουν, αλλά απλά δεν προλάβαιναν."

Τateishi: "Το μοναδικό στούντιο που είπε ότι θα το σκεφτόταν ήταν το MAPPA. Όταν μιλήσαμε με το Wit Studio για αυτό, είπαν ότι θα ήταν ήρεμοι αν αναλάμβανε τα ηνία το MAPPA. Οι παραγωγοί συμφωνούσαν, οπότε η παραγωγή μεταφέρθηκε τελικά στο MAPPA."

Kinoshita: "Το MAPPA πήρε το θέμα ζεστά, λέγοντας ότι το Attack on Titan θα έπρεπε να έχει ένα σωστό τέλος για χάρη των οπαδών, το οποίο και μας έκανε έντονη εντύπωση."

Maeda: "Νομίζω ότι η καλή δουλειά τους φαίνεται στο PV της τελευταίας σεζόν. Η σεζόν είναι σε καλά χέρια."

 

Ο Yuichiro Hayashi (Dorohedoro, Garo the Animation, Kakegurui) σκηνοθετεί το Attack on Titan The Final Season στο MAPPA. Ο Hiroshi Seko (Ajin, Vinland Saga, Mob Psycho 100) επιστρέφει ως σεναριογράφος της σειράς, ενώ ο Tomohiro Kishi (Dorohedoro, 91 Days) σχεδιάζει τους χαρακτήρες. Ο Hiroyuki Sawano επιστρέφει για να συνθέσει τη μουσική, μαζί με τον Kohta Yamamoto (Blue Exorcist: Kyoto Saga, The Seven Deadly Sins: Revival of The Commandments).

Ο Shūhei Yabuta, ο οποίος ήταν ο σκηνοθέτης του 3DCG για τις τρεις πρώτες σεζόν του Attack on Titan, ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ενταχθεί στην ομάδα CG για το Attack on Titan The Final Season. Ανέφερε ότι είναι o μόνος από την ομάδα γραφικών του Wit Studio που θα συνεχίσει στο MΑPPA. Ο Takahiro Uezono αντικαθιστά τon Yabuta ως σκηνοθέτη 3DCG για την τελευταία σεζόν.

To Attack on Titan The Final Season θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου στο NHK General.

 

 

Πηγή: animenewsnetwork