Ο Oda σχεδιάζει να ολοκληρώσει το manga One Piece σε 4-5 χρόνια

από τη Μαίρη Παπαπούλιου 

 

one-piece-oda-capire-quando-concludera-wanokuni-cover-manga-v4-460921

Ο δημιουργός του manga One Piece, Eiichiro Oda, έδωσε ακόμα μια αποκαλυπτική συνέντευξη αυτή τη φορά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα a la tubo που το παρουσιάζει το ιαπωνικό συγκρότημα Arashi. Ο Masaki Aiba, μέλος των Arashi, ρώτησε την Oda αν έχει αποφασίσει πόσα ακόμα χρόνια θα πάρει η πλοκή του manga για να ολοκληρωθεί. Ως απάντησή του, ο Oda δήλωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την ιστορία σε τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Σε ερώτηση του Satoshi Ohno για το αν έχει αποφασίσει ποιό θα είναι το τέλος της ιστορίας, ο Oda ανέφερε ότι έχει ήδη αποφασιστεί, ενώ πρόσθεσε ότι κάθε φορά που αλλάζει ο εκδότης του, πρέπει να μιλάνε για τα πάντα. Ο εκδότης του, ο οποίος καθόταν κοντά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει και εκείνος το τέλος.

Το Σεπτέμβριο του 2019, ο Oda είχε αναφέρει σε βίντεο στο YouTube ότι επιθυμεί να τερματίσει  το manga του One Piece σε πέντε χρόνια, ενώ μια συνέντευξη τον Νοέμβριο επιβεβαίωσε εκ νέου αυτό το πλάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, ο Oda ήταν επιλαχόντας για το βραβείο Tezuka για νέους δημιουργούς από το περιοδικό Weekly Shonen Jump της Shueisha το 1992. Στις 19 Ιουλίου 1997, ξεκίνησε να δημοσιεύει το manga One Piece στο Weekly Shonen Jump.

Το manga είχε φτάσει τα 390 εκατομμύρια αντίτυπα σε έντυπη μορφή στην Ιαπωνία και 80 εκατομμύρια αντίτυπα σε περισσότερες από 42 άλλες χώρες και περιοχές, μετρώντας πάνω από 470 εκατομμύρια αντίτυπα έντυπης μορφής παγκοσμίως. Το 2012, κέρδισε τα 41α Ιαπωνικά βραβεία Cartoonist και έθεσε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness το 2015 για "τα περισσότερα αντίγραφα που δημοσιεύθηκαν για την ίδια σειρά κόμικς από έναν μόνο συγγραφέα."

 

 

Πηγή: animenewsnetwork.com