Ο Miyazaki αποκαλύπτει τον τίτλο της τελευταίας του ταινίας

hayao-miyazaki

Ο Hayao Miyazaki του Studio Ghibli αποκάλυψε επιτέλους τον τίτλο και το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της τελευταίας του ταινίας. Ο τίτλος της είναι Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka (How Do You Live?), ενώ ο ίδιος υπολογίζει ότι θα χρειαστούν τρία έως τέσσερα χρόνια για την ολοκλήρωσή της. 

Ο Miyazaki εμπνεύστηκε τον τίτλο της ταινίας από το ομότιτλο αριστουργηματικό έργο του συγγραφέα Genzaburō Yoshino που κυκλοφόρησε το 1937. Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ιστορία του βιβλίου έχει μεγάλη σημασία για τον πρωταγωνιστή της ταινίας του. Το βιβλίο του Yoshino επικεντρώνεται σε έναν άντρα που ονομάζεται Koperu, και τον θείο του. Μέσα από την πνευματική ανάπτυξη του Koperu, συζητά πώς να ζήσουν ως ανθρώπινα όντα.

Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι ήθελε να επιστρέψει στην παραγωγή μιας ταινίας μεγάλου μήκους μετά το "Kemushi no Boro" για το Μουσείο Ghibli. Τον Αύγουστο του 2016, παρουσίασε την πρότασή του για ένα project, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε λάβει επίσημα το πράσινο φως, εκείνος αποφάσισε να ξεκινήσει τις εργασίες. Ο παραγωγός του Studio Ghibli, Toshio Suzuki, ανέφερε τον Απρίλιο ότι ο Miyazaki έχει ήδη σχεδιάσει storyboards από τον Ιούλιο του 2016.

Ο Miyazaki έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1979 με την το έργο “Lupin III: The Castle of Cagliostro”.  Στη συνέχεια, αυτός και ο συνεργάτης του Isao Takahata, ίδρυσαν το Studio Ghibli, ακολουθώντας σημαντικές δουλειές όπως ήταν το “My Neighbor Totoro” το 1988 και το “Princess Mononoke” το 1997, ενώ ταινίες όπως το “Spirited Away” και το “Howl's Moving Castle” γνώρισαν μεγάλη επιτυχία όχι μόνο σε Ιαπωνία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πηγή: animenewsnetwork.com