Multi-Manga Review

από τον Hyakkishin 


Yo! Είμαι ο Hyakkishin και αυτό είναι το πρώτο review του 2022. Φυσικά, για να ξεκινήσει καλά το έτος, σας έχω ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Σήμερα θα μιλήσω για όχι ένα, όχι δύο, αλλά 4 manga, τα οποία θεωρώ πως αξίζουν προσοχή. Όλες οι σειρές στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια είναι σχετικά πρόσφατες (όλες εκδόθηκαν μέσα στο 2020-21) και είναι διαθέσιμες να τις διαβάσετε στη σελίδα του MangaPlus της Shueisha. #NotSponsored 

1

-Περιγραφή-

Η Tsumugi Minase είναι μια απλή μαθήτρια η οποία λατρεύει τα γλυκά. Επίσης, έχει την ικανότητα να δημιουργεί γλειφιτζούρια από το τίποτα! Όχι δεν είναι μάγισσα, ούτε αλχημιστής, αλλά μία Sweets User. Ένα άτομο, δηλαδή, που αφού έφαγε ένα γλυκό της εταιρίας ToyToy Candy, μπορεί πλέον να δημιουργεί και ταυτόχρονα να ελέγχει ένα γλυκό (στην περίπτωση της, γλειφιτζούρια).

Αυτή η ικανότητα, όμως, είναι που έφερε τη συντέλεια του Τόκυο πριν μερικά χρόνια. Μία μυστηριώδης φιγούρα κατέστρεψε ολόκληρη την πόλη με, το μαντέψατε, γλειφιτζούρια! Το θέμα μας είναι πως κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, κανένας Sweets user δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το ίδιο γλυκό, οπότε η Tsumugi αναγκάζεται να κρύψει τη δύναμη της από την κοινωνία, καθώς και από τους Recette, μια ειδική ομάδα από sweets users που συνεργάζεται με την αστυνομία ώστε να βρουν αυτόν που ευθύνεται για την καταστροφή της κάποτε πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Ο στόχος της να φέρει αυτό τον κακούργο στη δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει τη φήμη της αρχίζει να μοιάζει ρεαλιστικός όταν μια μέρα σώζει έναν νέο Recette από κίνδυνο και οι δύο τους συμμαχούν. Ας ελπίσουμε πως θα καταφέρει!

 

-Η γνώμη μου-

Το Ame no Furu (Candy Flurry όπως εκδόθηκε στα Αγγλικά) είναι ένα shounen με κωμικά στοιχεία και έναν αέρα μυστηρίου ως προς τη βασική πλοκή. Έχει ένα πολύ ωραίο cast χαρακτήρων και το όλο concept που συνδυάζει γλυκά και υπερδυνάμεις είναι κάτι το αρκετά πρωτότυπο. Πράγμα που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλες πρόσφατες σειρές. 

 

2

-Περιγραφή-

Ακολουθούμε τους Tonkachi και Renga, δύο αδέρφια που όνειρο τους είναι να γίνουν οι καλύτεροι χτίστες που υπάρχουν! Έχοντας σαν δάσκαλο τον κορυφαίο εν ζωή οικοδόμο, τον Shovel, ζουν στο Hammer Island ως μέρος της εκπαίδευσης τους. Το συγκεκριμένο νησί είναι ένα απόμακρο μέρος χωρίς πολλούς κατοίκους, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο μιας τεράστιας καταιγίδας κάπου στον ωκεανό. Μια μέρα εμφανίζεται στο νησί ο Nana, ένας ακόμη μαθητής του Shovel που ήρθε να πάρει τα δύο αγόρια στον έξω κόσμο ώστε να ξεκινήσουν την περιπέτεια τους.

 

-Η γνώμη μου-

Το Build King είναι μια νέα σειρά από τον Mitsutoshi Shimabukuro, τον mangaka του Toriko. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο shounen με ένα πολύ ενδιαφέρον battle system (το οποίο εισάγεται αργότερα). Για τα 25 του chapters έχει ένα πολύχρωμο cast και προοπτική για τεράστιο world building.

 

 

3

-Περιγραφή-

Ακολουθούμε τον Sakon Futastuki, το νεότερο μέλος του Τμήματος Ερευνών Εγκλημάτων του Τόκυο. Ντετέκτιβ με άλλα λόγια. Μαζί με τον αρχάριο μας πρωταγωνιστή, έχουμε και τη Risa Aioi, μια έμπειρη ντετέκτιβ γνωστή για… όχι και τους πιο ορθόδοξους τρόπους έρευνας. Και για να ολοκληρωθεί το τρίο μας, έχουμε και τον μεγάλο αδερφό του, τον Ukon. Οι τρεις αυτοί συμπρωταγωνιστές δεν έχουν και την καλύτερη σχέση μεταξύ τους, με τον Sakon να απαρνείται τους τρόπους που διεξάγει τις έρευνες της η Risa, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η διαλεύκανση του μυστηρίου και η σύλληψη του ενόχου!

 

-Η γνώμη μου-

Το i tell c είναι ένα manga μυστηρίου με μερικά κωμικά στοιχεία αναμειγμένα στην ιστορία. Έχει ένα ιδιαίτερο cast χαρακτήρων, ο καθένας με προσωπικά καθοριστικά χαρακτηριστικά που ώρες ώρες σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιοι είναι αστυνομικοί και ποιοι εγκληματίες… Μία ευχάριστη ιστορία που σε βάζει σε σκέψη.

 

4

-Περιγραφή-

Ο Neruma ‘’Neru’’ Isami είναι ο εγγονός ενός κορυφαίου δασκάλου πολεμικών τεχνών, αλλά μετά από την εξαφάνιση του παππού του, το μόνο πράγμα που έχει ο Neru για να συνεχίσει την προπόνηση του είναι το εικονογραφημένο βιβλίο που του άφησε πίσω.

Παρόλα αυτά, ο Neru, είναι υπερταλαντούχος στις πολεμικές τέχνες, αλλά δεν έχει κανέναν να τον βοηθήσει να εξασκηθεί ή να πολεμήσει μαζί του. Μέχρι που μια μέρα, μια συμμαθήτρια του, η Akebi Haiba, του λέει για την ύπαρξη μιας ακαδημίας πολεμικών τεχνών. Κατενθουσιασμένος αποφασίζει με το που τελειώσει το Γυμνάσιο να πάει να γραφτεί σε εκείνο το Λύκειο. Τον περιμένει έντονη προπόνηση και σκληρές προκλήσεις, αλλά ο Neru δε μασάει σ’ αυτά. Το όνειρο του να ακολουθήσει τα βήματα του παππού του και να φτάσει στην κορυφή δε θα το σταματήσει κανείς!

 

-Η γνώμη μου-

Αυτό το manga μου τράβηξε το ενδιαφέρον με το που είδα το εξώφυλλο. Αναλύει πολλά είδη πολεμικών τεχνών, άοπλα και ένοπλα. Ο Neru κυνηγάει το όνειρο του και οι συμμαθητές του παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Από αυτούς που θέλουν να τον βοηθήσουν, σε άλλους που έχουν παρόμοιους στόχους και θέλουν να τον κατασπαράξουν. Για άλλη μια φορά, συναντάμε ένα πολύ δυναμικό και ενδιαφέρον cast, όπως καταλαβαίνεται.

 

-Τελικές σκέψεις και Βαθμολογίες-

Όσο κι αν απόλαυσα τις παραπάνω σειρές, πάσχουν όλες τους από το ίδιο πρόβλημα… Είναι ατελείς. Όχι ότι είναι σε μόνιμο hiatus ή κάτι τέτοιο, έχουν τέλος, αλλά αυτό το τέλος είναι κάπως πρόωρο. Αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο χώρο των manga, αφού αν μια σειρά δεν έχει αρκετή δημοσιότητα την κόβουν. Γι’ αυτό και αντιπαθώ τη Shueisha, αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλη φορά.

Όπως και να ‘χει, το γεγονός παραμένει πως όλες οι σειρές που ανέφερα είχαν πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά στοιχεία, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην τελική τους μορφή. Σε γενικές γραμμές είναι γύρω στο 7-8/10 ακόμα κι έτσι. Οπότε, κλείνοντας θέλω να πω 2 πράγματα.

Σας παρακαλώ θερμά να τους ρίξετε μια ματιά ώστε να στηρίξουμε τις σειρές και τους δημιουργούς τους αντίστοιχα. Μετά από όλα όσα είπα, φαίνεται πως δεν είναι απλά τυχαία manga. Και, τέλος, όπως πάντα περιμένω να δω τι έχετε να πείτε κάτω στα σχόλια!

 

Καλή χρονιά να ‘χουμε!!