Manga Review: Akira Toriyama’s Manga Theater

από τον Hyakkishin 


  akira

Believe it or not, φτάσαμε στο τελευταίο review της σεζόν! Πως περνάει ο καιρός… Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να σχολιάσω κάτι ξεχωριστό. Σήμερα θα μιλήσω για το Manga Theater του Akira Toriyama! Μια συλλογή διάφορων ιστοριών από όταν ξεκίνησε, αλλά και άλλα πολλά μικρά one-shots που έγραψε κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Επειδή κάθε ιστορία είναι μοναδική και ανεξάρτητη από τις άλλες, θα αρκεστώ στην αναφορά μερικών από αυτών για να πάτε να διαβάσετε τις υπόλοιπες μόνοι σας. Let’s start! 

 

Pola & Roid

2

Στην πρώτη ιστορία μας για σήμερα, ακολουθούμε έναν διαγαλαξιακό ταξιτζή ονόματι Roid. Έναν απλό ανθρωπάκο που αποφάσισε να αφήσει πίσω τη ζωή του στη Γη για να ζήσει τα όνειρα του (και να βγάλει μεροκάματο). Μια μέρα δέχεται τηλεφώνημα από μια κοπέλα, η οποία ζητάει τις υπηρεσίες του ως ταξιτζής για να φύγει από τον πλανήτη που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Το όνομα της είναι Pola και δουλεύει ως ηρωίδα της δικαιοσύνης! Όπως και να ‘χει, ο Roid ξεκινάει να την παραλάβει, μόνο και μόνο να για καταστρέψει το σκάφος του τελευταία στιγμή και να μείνουν στον πλανήτη αυτό χωρίς διέξοδο … Βέβαια, μετά από μια μικρή μάχη με τον κυρίαρχο δικτάτορα αυτού του κόσμου, καταφέρνουν να κατοχυρώσουν ένα διαστημόπλοιο και αρκετά χρήματα για να φύγουν! Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Βαθμολογία: 3 διαστημόπλοια με σχήμα πασχαλίτσας

 

Dragon Boy

3

Ο τίτλος ίσως να σας θυμίζει κάτι… Και καλά κάνει! Το Dragon Boy, με λίγα λόγια, αποτελεί το πρωτότυπο πάνω στο οποίο βασίστηκε το Dragon Ball! Είναι η ιστορία του μικρού Tangtong, ένα παιδί που μεγάλωσε στα βουνά της Κίνας, μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες. Μια μέρα ο δάσκαλος του – πολύ δημιουργικά ονομασμένος Roshi – τον στέλνει σε μια αποστολή: να συνοδεύσει την πριγκίπισσα της Χώρας των Λουλουδιών πίσω στο βασίλειο της. Προτού φύγουν, ο δάσκαλος Roshi δίνει στον Tangtong μια μαγική σφαίρα, στην οποία αν βάλει μέσα το ki του, θα εμφανιστεί ένας δράκος να τον βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης. Κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι τους μέσα στις εκτάσεις της Κίνας. Με μόνο 2 κεφάλαια δεν έφτασε ποτέ σε κάποια κατάληξη η ιστορία, παρόλο που είχε τρελή ζήτηση με το κοινό της τότε εποχής, αλλά χωρίς αυτή τη μικρή περιπέτεια δεν θα είχαμε το Dragon Ball!

Βαθμολογία: 7 δρακόμπαλες

 

Soldier of Savings CASHMAN

4

Η ιστορία του Cashman είναι η περιπέτεια του Diora, ενός εξωγήινου από τον πλανήτη Veletision, ο οποίος δουλεύει κάτι σαν αστυνόμος του διαστήματος. Σε μια από τις περιπολίες του, καθώς κυνήγαγε δύο εγκληματίες, το διαστημόπλοιό του υπέστη βλάβη και αναγκάζεται να προσγειωθεί στη Γη. Όλα πάνε στραβά αφού τη στιγμή που προσγειώνεται (πιο πολύ προσκρούστηκε είναι η αλήθεια), χτύπησε έναν άνθρωπο ονόματι Chapat και τον σκότωσε… Για καλή του τύχη, όμως, ενώθηκε με τον Chapat και απέκτησε τις απαραίτητες γνώσεις για τον πλανήτη Γη, καθώς και για τους κατοίκους του. Παρεμπιπτόντως, ο Chapat δούλευε επίσης ως αστυνομικός οπότε μια χαρά τον βόλεψε εν τέλει. Έπειτα, αφού έλεγξε τη ζημιά του σκάφους του, είδε πως δεν είναι σε άσχημη κατάσταση και πως απλά χρειάζεται καύσιμα! Έλα μου ντε που το αναθεματισμένο διαστημόπλοιο τρέχει με χρυσό… Στον πλανήτη του Diora ο χρυσός ονομάζεται dollarcon και είναι η αντίστοιχη βενζίνη, αλλά στη Γη… ναι. Με λίγα λόγια, πρέπει να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράζει επαρκή ποσότητα χρυσού για να γυρίσει σπίτι. Πράγμα το οποίο φαίνεται αδύνατο αν σκεφτεί κανείς τι μισθό έπαιρνε ο Chapat, αλλά ευτυχώς έχουμε και τον Cashman! Τον ήρωα επί πληρωμή.

Βαθμολογία: 4 περικοπές μισθού

 

Αποφώνηση

Ελπίζω να σας άρεσαν αυτές οι μικρές περιγραφές και να σας κίνησαν το ενδιαφέρον. Μπορεί να ανέφερα μόνο 3 παραδείγματα, αλλά συνολικά είναι γύρω στις 21 ιστορίες. Οπότε υπάρχει πολύ υλικό ακόμη που μπορείτε να διαβάσετε οι ίδιοι με την ησυχία σας. Και είναι και αρκετά εύκολο κιόλας με το omnibus 3-in-1 που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τη VIZ (#NotSponsored #PleaseSponorMe).

Για την τελευταία φορά προς το παρόν, ήμουν ο Hyakkishin και ευχαριστώ για το χρόνο σας!