K-Tribute: Mamamoo, οι βασίλισσες του acapella

από τη Νίκη Γεροντάκη


125348902_754156278506145_2089791368236140679_n

Μιλάμε για ένα girl group της Νότιας Κορέας που αποτελείται από 4 μέλη: τη Solar, τη Moonbyul, την Wheein και την Hwasa. Έκαναν το ντεμπούτο τους στις 18 Ιουνίου του 2014, με το single "Mr. Ambiguous", το οποίο θεωρήθηκε από ορισμένους κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα της K-pop του 2014. Είναι γνωστές για τα retro, jazz, R&B concepts, για τα δυναμικά τους performances και τις live φωνές τους που είναι λες και έχουν καταπιεί τα ίδια τους τα CDs. Αποκαλούν τους φανς τους Moomoo, το οποίο προέρχεται από το «moo» του «Mamamoo», και σημαίνει ραπανάκι. Γι’ αυτό και το light stick του γκρουπ μοιάζει με ραπανάκι!  

Πριν από το επίσημο ντεμπούτο τους, οι Mamamoo συνεργάστηκαν με αρκετούς καλλιτέχνες της Νότιας Κορέας. Η πρώτη τους συνεργασία με τίτλο "Don't Be Happy" με τον Bumkey κυκλοφόρησε στις 8 Ιανουαρίου 2014. Μια δεύτερη συνεργασία με τους K.Will και Wheesung, με τίτλο "Peppermint Chocolate", ακολούθησε στις 11 Φεβρουαρίου 2014. Στις 23 Αυγούστου του 2015, πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση με τους θαυμαστές τους με τίτλο "1st Moo Party".

Τις γνωρίσαμε καλύτερα στο MMMTV, γνωστό ως MAMAMOO TV, που αποτελεί μια σειρά στο κανάλι του γκρουπ στο YouTube. Αφορά κυρίως την καθημερινή ζωή τους ως "beagle-idols" (Αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται για να περιγράψει κανείς τα K-pop idols που είναι γεμάτα ενέργεια, είναι θορυβώδεις και πάνω απ' όλα, αξιολάτρευτα όπως και τα σκυλιά beagle) και δείχνει τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια της καριέρας τους.

                                                                                                         mamamoo

Αφού μιλήσαμε γενικά για το γκρουπ Mamamoo, ας γνωρίσουμε καλύτερα τα μέλη που η κάθε μία τους είναι ξεχωριστή και ταλεντάρα, και ας δούμε και κάποια facts για αυτές:

Solar (Kim Yong Sun) 

Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1991. Αρχικά ήθελε να γίνει αεροσυνοδός, όμως, το τραγούδι την κέρδισε. Είναι η "μαμά" του γκρουπ ενώ παράλληλα είναι leader, main vocalist και visual των Mamamoo. Είναι πολύ ειλικρινής σαν άνθρωπος και δυναμική σαν leader, γι’ αυτό και τα υπόλοιπα μέλη την ακούνε σε ό,τι και να τους πει, ακόμη και όταν τις μαλώνει. Έχει πολύ σταθερή και μελωδική φωνή, ενώ έχει γράψει και συνθέσει μερικά από τα τραγούδια του γκρουπ. Την αγαπάμε, γιατί είναι πολύ γλυκιά και προστατευτική με τα μέλη και μπορεί από γλυκιά, αθώα και αστεία να γίνει σέξι ανάλογα το concept. 

solar

Moonbyul (Moon Byul-Yi)

Γεννημένη στις 22 Δεκεμβρίου 1992, είναι η main rapper, songwriter και main dancer του γκρουπ. Αρχικά, είχε κάνει ακρόαση για να είναι vocalist, αλλά τελικά άλλαξε για να γίνει rapper. Είναι πολύ ταλαντούχα όχι μόνο στo rap κομμάτι, αλλά βοηθάει επίσης στους στίχους και στις χορογραφίες. Multitasking machine! Έχει ένα πιο tomboy style και της αρέσει να "φλερτάρει" με τον φακό σε σημείο που τα υπόλοιπα μέλη να cringe-αρουν, κάτι που μας προκαλεί γέλιο όταν το βλέπουμε. 

moonbvul

 

Wheein (Jung Whee-in)

Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1995 και η θέση της στο γκρουπ είναι lead singer, songwriter και lead dancer. Με την Hwasa γνωρίζονται από το γυμνάσιο και είναι κολλητές φίλες από τότε. Παρόλο που τα μέλη του γκρουπ φαίνονται πάντα πολύ ενθουσιώδη, η Wheein είναι πολύ ντροπαλή και χρειάζεται χρόνο για να ανοιχτεί στους άλλους, ενώ παράλληλα έχει έναν dorky χαρακτήρα, με πολύ ενέργεια. Κάνει αστείες και cute φωνές, κάτι που την κάνει αξιολάτρευτη! 

wheein

Hwasa (Ahn Hye Jin)

Έχει γεννηθεί στις 23 Ιουλίου 1995. Είναι η lead vocalist, lead rapper και maknae (είναι το μικρότερο σε ηλικία μέλος του γκρουπ). Δυστυχώς έχει αλλεργία στη γούνα των ζώων και επειδή δεν μπορεί να έχει κατοικίδιο, έχει ένα λούτρινο λιοντάρι, στο οποίο αναφέρεται πάντα όποτε τα άλλα μέλη μιλούν για τα κατοικίδιά τους. Εγώ πάντως, δεν θα ήθελα να είχα αλλεργία στις γάτες! Έχει 5 τατουάζ, εκ των οποίων τα δύο είναι τατουάζ φιλίας με την Wheein. Ενώ έχει ένα πιο σέξι παρουσιαστικό και αισθησιακή φωνή σε σχέση με τα άλλα μέλη, είναι και εκείνη αρκετά dorky και αστείος χαρακτήρας. Επίσης, την αγαπάμε για τις καμπύλες της.

hwasa

Αν φτάσατε μέχρι εδώ, μπράβο! Ποιο από τα μέλη των Mamamoo σας κέντρισε το ενδιαφέρον λίγο παραπάνω; Εγώ που τις παρακολουθώ από την αρχή της καριέρας τους, δεν μπορώ να διαλέξω, γιατί όλες είναι μοναδικές και ταλαντούχες.

 

Αν δεν σας έπεισα ορίστε μια λίστα από τραγούδια που πιστεύω ότι θα σας πείσουν να τις αγαπήσετε:

 

 

 

Πηγές: mamamoo.fandom.comkprofiles.com