Συνέντευξη με τον Toshiki

Toshiki Photo3

Ο Toshiki είναι ένας χαρισματικός visual kei τραγουδιστής με κομψό gothc στυλ. Κάποιοι από εσάς, ίσως τον γνωρίσετε από την προηγούμενη μπάντα του "Pan-d-ra", η οποία διαλύθηκε το 2016. Πρόσφατα, ξεκίνησε το δικό του project, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο single "SAVIOR". Ο συμφωνικός μεταλικός, αλλά και μελωδικός του ήχος, κέρδισε την προσοχή μας και είμαστε πολύ ευτυχείς που αφιέρωσε ένα μέρος του χρόνου του για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, αφήνοντάς μας να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Σας συστήνουμε, λοιπόν, τον Toshiki!

 

Γεια σου Toshiki και καλώς όρισες στο G.O Radio! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε έχουμε εδώ μαζί μας για αυτή τη συνέντευξη. Παρακαλώ συστήσου στους αναγνώστες και τους ακροατές μας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ. Χάρηκα για τη γνωριμία. Είμαι ο Toshiki! Visual kei τραγουδιστής από το Τόκιο της Ιαπωνίας. Όπως μπορείτε να δείτε, το στυλ μου είναι κομψό gothic, και θα ανακαλύψετε λίγο περισσότερο για μένα σε αυτή τη συνέντευξη.

 

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Είναι συμφωνική metal αναμεμειγμένη με visual kei. Ακούγεται σαν τους Rhapsody (of fire), ANGRA, Sonata Arctica κ.λ.π… με επιρροές από Visual kei.

 

Το νέο σου έργο έχει τραβήξει την προσοχή μας και θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Αλλά πρώτα, πώς δημιουργήθηκε αυτό το project; Με ποιον δουλεύεις για αυτό;

Αρχικά, έψαχνα μέλη μπάντας, αλλά δεν ήταν εύκολο, γι'αυτό χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να αποκτήσει το έργο ζωή. Αργότερα, όταν μίλησα με τους φίλους μου που παίζουν σε συγκροτήματα, είπαν ότι "θα σε υποστηρίξουμε!". Τότε μπόρεσα τελικά να ξεκινήσω το σόλο έργο μου!

 

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει και σε παρακινεί;

Η έμπνευσή μου προέρχεται κυρίως από τα συναισθήματά μου. Καθώς το τραγούδι είναι το πάθος μου, μπορώ να μοιραστώ σκέψεις και συναισθήματα μέσω αυτής της τέχνης. Βρίσκω πάντα ένα μέρος όπου μπορώ να τραγουδήσω, είναι σημαντικό για μένα να συνεχίσω να εξασκούμαι συχνά.

 

Πότε και γιατί ξεκίνησες  να παίζεις;

Αρχικά, όταν άκουσα τραγούδια από τους L'Arc~en~Ciel σκέφτηκα ότι ήταν ΠΟΛΥ COOL! Θέλω να είμαι και εγώ ο cool τραγουδιστής! Έτσι, ξεκίνησα μαθήματα φωνητικών από τότε που ήμουν 17 ετών.

 

Ποια είναι η γνώμη σου για την ιαπωνική και την παγκόσμια μουσική βιομηχανία; Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχής κάποιος;

Η δεξιοτεχνία των μουσικών δεν είναι προτεραιότητα στην ιαπωνική σκηνή, η επικαιρότητα και η εικόνα είναι πολύ σημαντικές. Για παράδειγμα, οι Golden Bomber, δεν έχουν μουσικές δεξιότητες εκτός φωνητικών. Είναι δημοφιλείς στην Ιαπωνία, η σκηνική τους  παρουσία επικεντρώνεται στο τρόπο δράσης τους, περισσότερο σαν κωμικοί. Φυσικά, είναι σημαντικό να δίνεις καλή απόδοση στη σκηνή, αλλά είμαι μουσικός πάνω από όλα και ο στόχος μου δεν είναι να φτάσω εκεί. Είναι σημαντικό να παραμένουμε πιστοί στον εαυτό μας. 

_5DF3518-1

 

Όπως έχουμε διαβάσει, η visual kei περιλαμβάνεται στις επιρροές σου. Αυτή η σκηνή έχει αντιμετωπίσει πολλές διαλύσεις και αρνητικές αλλαγές και οι οπαδοί ανησυχούν για το μέλλον της. Ποια είναι η γνώμη σου για το μέλλον της  visual kei σκηνής;

Είναι δύσκολη ερώτηση! Η Ιαπωνία έχει πολλές visual kei μπάντες, νέες μπάντες, διαλύσεις, ξανά και ξανά, είναι μια σταθερή ροή. Αυτό είναι η ιαπωνική κουλτούρα *γελάει*.

 

Για τι είδους πράγματα σου αρέσει να τραγουδάς;

Τραγούδια αγάπης  (^ ∀ ^) γιατί είμαι ντροπαλός. Το τραγούδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσεις διαφορετικά συναισθήματα, για πολλούς μουσικούς είναι κάθαρση. Ανάλογα με τον τραγουδιστή, το θέμα μπορεί να είναι τόσο διαφορετικό. Η αγάπη είναι το πραγματικό θέμα που θέλω να τραγουδάω.

 

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου μουσικοί; Τί μουσική ακούς τελευταία;

Από Ιάπωνες μουσικούς είναι οι L'Arc~en~Ciel, MALICE MIZER, και πολλοί άλλοι visual kei καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες  άλλων χωρών είναι οι Rhapsody (of fire),  HIBRIA, STRATOVARIUS, ANGRA και πολλοί άλλοι!

Τον τελευταίο καιρό, ακούω  L'Arc~en~Ciel και τα τραγούδια μου ( ´∀`)

 

Το promo single σου με τίτλο "Deception Love" κέρδισε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια. Πώς σε έκανε να νιώσεις αυτό το γεγονός;

Είμαι τόσο ευγνώμων ♪. Αυτό είναι πραγματικά θετικό και λειτουργεί ως κίνητρο, αισθάνομαι την πιθανότητα επιτυχίας (^ ∀ ^). Εάν η μουσική μου μπορεί να φτάσει σε πολλούς ανθρώπους, θα ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή, ωθώντας με να δημιουργήσω περισσότερα στο μέλλον.

 

Το πρώτο σου single "SAVIOR" έδωσε ένα συμφωνικό metal ήχο, βαρύ και μελωδικό με καθαρά φωνητικά. Πώς θα το περιέγραφες και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

Το τραγούδι δημιουργήθηκε από τον support κιθαρίστα μου Yuki, από το συγκρότημα LuLu. Εντυπωσιάστηκα όταν άκουσα το demo του! Δημιουργεί πολλά τραγούδια για μένα που είναι πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας. Όσον αφορά την ιστορία, φαντάστηκα το ευρωπαϊκό μεσαιωνικό υπόβαθρο του πολέμου. Από εκεί, δημιούργησα την ιστορία.

 

Τι είδους δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει σαν καλλιτέχνης; Και ποιο είναι το μυστικό σου για να ξεπερνάς αυτά τα εμπόδια;

Δεν αισθάνομαι ότι υπήρξαν πολλά εμπόδια. Το μόττο μου είναι «Πιστεύω πως μπροστά ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον». Πάντα υπάρχουν αρνητικές πλευρές, όπως διαλύσεις συγκροτημάτων κ.λπ., που μπορεί να προκύψουν, αλλά για εμένα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Το να δημιουργείς ένα συγκρότημα είναι πάντα δύσκολο, αλλά το κίνητρό μου κρατά θετική τη διάθεσή μου. Έτσι μπορώ πάντα να ξεπερνάω εύκολα τα εμπόδια.

 

Ο κόσμος λέει πως δίνεις πολύ εντυπωσιακά σώου. Πώς νιώθεις όταν είσαι στη σκηνή;

Όταν είμαι στη σκηνή περνάω καλά, μπορώ να εκφράσω πολλά πράγματα, νιώθω την ελευθερία να πω πράγματα τραγουδώντας τα. Και αν ο κόσμος απολαμβάνει το σώου, τότε κι εγώ το απολαμβάνω περισσότερο!

 

Υπάρχει κάποιο μόττο ή συμβουλή που ακολουθείς;

Το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να την απολαμβάνουμε, και να βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Όπως είπα, «μπροστά ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον».

 

Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη όπου θα ήθελες να πας και να παίξεις μουσική;

Επειδή δεν έχω παίξει ποτέ στο εξωτερικό, θα έλεγα οπουδήποτε! Υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες χώρες για να επισκεφτεί κανείς στον κόσμο. Και θα βάλω τα δυνατά μου για να πάω εκεί όπου ο κόσμος με προσμένει.

 

Αν και είναι δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να το σκεφτεί αυτό, αν έπρεπε να διαλέξεις κάποια άλλη καριέρα εκτός μουσικής, τι δουλειά θα έκανες;

Θα χρησιμοποιούσα το σώμα μου\(^o^)m9              

Χαχα, εννοώ ότι στην πραγματικότητα προπονώ επίσης το σώμα μου. Στο μέλλον, θα προσπαθήσω να λάβω μέρος σε διαγωνισμό φυσικής κατάστασης στον τομέα του bodybuilding.

 

Πέρα από τη μουσική, τι άλλο σου αρέσει να κάνεις;

Όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση, προπονούμαι για να φτάσω ένα συγκεκριμένο επίπεδο \(^o^)m9

Έχει πλάκα και διατηρώ μια καλή φυσική κατάσταση!! Ναιιιιιι!

 

Από όλα τα project στα οποία έχεις δουλέψει, ποιο είναι το αγαπημένο σου; Τι είναι αυτό που το κάνει ιδιαίτερο;

Δεν μπορώ να διαλέξω ένα! Οι Faralis μου έμαθαν το visual kei. Οι Pan-d-ra μου έμαθαν πώς να φτιάχνω ένα δίσκο και να κάνω περιοδείες. Το Toshiki Project μου έμαθε πώς να τα κάνω όλα μόνος. Όλα είναι σημαντικά και τα χρειάζομαι για την εμπειρία μου♪.

 

Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα; Αν ήταν δυνατό, θα ήθελες να αφιερώσεις όλη σου τη ζωή στη μουσική;

Ελπίζω ότι σε 10 χρόνια θα είμαι ένας καταξιωμένος τραγουδιστής, με μερικές παγκόσμιες περιοδείες και περισσότερους δίσκους ^^. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς μουσική, οπότε ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο μέλλον, θα συνεχίσω πάντα να τραγουδάω.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Έχεις κάποια ευχή, κάποια ελπίδα;

Τα σχέδιά μου είναι να συνεχίσω να γράφω τραγούδια, να παίζω σε περισσότερες συναυλίες και μετά να βγάλω ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Οπότε θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για αυτό το . Η ευχή μου είναι μια μέρα να γίνω διάσημος και να παίξω σε όλον τον κόσμο. Πραγματικά ελπίζω να αρχίσω να παίζω εκτός Ιαπωνίας σύντομα!
 

21. Τέλος, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κοινό σου στην Ευρώπη;

Κάποια μέρα θα έρθω να παίξω στην Ευρώπη, οπότε ελπίζω να συναντήσω πολλούς από εσάς! Και παρακαλώ, να διασκεδάσετε στο σώου. Ανυπομονώ για αυτό! (^^)

Ευχηθείτε μου καλή τύχη!

 

Facebook: https://www.www.facebook.com/toshiki.asaki

Youtube: https://www.youtube.com/c/ToshikiVocal

Twitter: https://twitter.com/asakitoshiki

Instagram: https://www.instagram.com/vocal_toshiki

 

Ευχαριστούμε τον Toshiki και τη Helcanen

Ερωτήσεις: Διονυσία Λαμπαδαρίου και Λίντα Αντονωπούλου