Συνέντευξη με τον Satsuki

STKM Set Satsuki 1

Ο SATSUKI είναι ένας εξελισσόμενος καλλιτέχνης και το έχει ήδη αποδείξει. Περίπου δύο χρόνια πριν, η φίρμα ρουχισμού S.T.K.M. γεννήθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Τώρα, το νέο web shop έχει ανοίξει, προσθέτοντας αξεσουάρ σχεδιασμένα από τον ίδιο τον SATSUKI! Κάποια από αυτά τα κομμάτια είναι μοναδικά και ήδη sold out! Επιπλέον, το νέο single με τίτλο ZERO κυκλοφόρησε στις 27 Δεκεμβρίου. Ας μάθουμε περισσότερα για την S.T.K.M. και για το ZERO. 

 

Γεια σου Satsuki! Είναι πολύ ευχάριστο να σε έχουμε πάλι κοντά μας στο G.O.Radio!

Το 2016, οι Έλληνες θαυμαστές σου είχαν την ευκαιρία να σε δουν στην καταπληκτική συναυλία σου. Εκείνη την εποχή, η πιο πρόσφατη δουλειά σου ήταν το album "EPOCALIPSE". Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει πολλά για τις δραστηριότητες σου σχετικά με τη σειρά κοσμημάτων σου "S.T.K.M." και το single "ZERO", γι’αυτό θα θέλαμε να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες!

Τι είδους κοσμήματα έχει η αλυσίδα "S.T.K.M."; Απευθύνονται σε συγκεκριμένο style ή μπορούν να φορεθούν από οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή;

Γεια σου G.O. Radio, χαίρομαι που μιλάμε ξανά.

Νομίζω ότι τα αξεσουάρ STKM δεν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο "στυλ" όπως λέτε.

Κάθε στοιχείο έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί κομμάτι-κομμάτι από εμένα, συνδέοντας διάφορα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει όταν ήμουν σε περιοδεία σε διάφορες χώρες. Κάθε κομμάτι έχει άλλη ιστορία και νόημα για μένα. Κάποια κομμάτια σημαίνουν πολλά για κάθε χώρα από την οποία τα πήρα και κάποια άλλα είναι απλώς συμβολικά αλλά ωραία σχεδιασμένα. Σε όλα, τα τελικά αξεσουάρ προέρχονται από ένα μυαλό από την Ιαπωνία και τα μέρη τους από όλο τον κόσμο. Θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο στυλ.

Για μένα αυτά τα εξαρτήματα δεν είναι για συγκεκριμένο χρόνο ή χώρο. Εξαρτάται από τον οποιονδήποτε να τα χρησιμοποιήσει και να τα φορέσει όπως θέλει. Αυτός είναι ένας ελεύθερος κόσμος και δεν υπάρχει ετικέτα όπως αξεσουάρ για τη νύχτα, καθημερινό ή goth αξεσουάρ, Visual Kei, κ.α. Για παράδειγμα, έχω ένα άτομο που πήρε το κρεμαστό μου NEXUS και το έκανε σκουλαρίκι και αυτό είναι που σέβομαι πολύ. Ένα δημιουργικό πνεύμα χωρίς όρια.

 

Στα περισσότερα σχέδια υπάρχουν σταυροί, φτερά ή κρανία. Τι σημαίνουν αυτά τα σύμβολα για σένα; Τι σε εμπνέει να σχεδιάζεις αυτά τα κομμάτια;

Όπως ανέφερα, μαζεύω σύμβολα και στοιχεία που είναι ενδιαφέρον να σχεδιαστούν και αισθάνομαι ότι μπορώ να δημιουργήσω κάτι όμορφο όταν συνδέω το ένα με το άλλο.

Τη στιγμή που βλέπω ένα κομμάτι, ξέρω πώς θέλω να το μετατρέψω σε σχέδιο και να το χρησιμοποιήσω. Ποτέ δεν έψαξα για συγκεκριμένα σύμβολα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε ένα κομμάτι βλέπετε πολλά σύμβολα από κρύσταλλα ή ακόμα και κρανία. Κάθε κομμάτι έχει ένα όνομα σύμφωνα με το βασικό στοιχείο που ήταν λόγος για τη δημιουργία του. Το "Night Wing" λέγεται έτσι για παράδειγμα επειδή αποτελείται από μαύρους κρύσταλλους, όπως η νύχτα, και ένα χρυσό φτερό. Η έμπνευσή μου προέρχεται από τη μουσική και από την εσωτερική μου αίσθηση και το συναίσθημα. Δημιουργώ αυτό που θα ήθελα να φορέσω εγώ.

 

Από την τρέχουσα συλλογή "S.T.K.M.", ποιο κομμάτι είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Εύκολο. Το μενταγιόν NEXSUS είναι το αγαπημένο μου. Επειδή πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό σύμβολο, μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό αν ελέγξετε το ηλεκτρονικό κατάστημα. Εξηγώ το νόημά του εκεί. Είναι κάτι που φοράω στην καθημερινή μου ζωή.

 

Τι σχέδια έχεις για την “S.T.K.M.”; Θα δούμε την κυκλοφορία νέων σχεδίων κάποια στιγμή σύντομα;

Η ανανέωση και επανεκκίνηση του καταστήματος, με την προσθήκη αξεσουάρ, άρχισε πολύ πρόσφατα και προς το παρόν θέλω απλά να δω πώς αντιδρά ο κόσμος σε κάθε σχέδιο, τι  αρέσει περισσότερο ή δεν αρέσει, για να το βελτιώνω όλο και περισσότερο. Χαίρομαι που βλέπω κόσμο που έχει αγοράσει αυτά τα αντικείμενα να μοιράζεται πόσο τα αγαπάει και με τι ευχαρίστηση τα φοράει. Με κάνει να αισθάνομαι χαρούμενος. Για όσους ακολουθούν το κατάστημα, είναι εύκολο να δουν ότι προστίθεται ένα νέο σχέδιο περίπου κάθε 2 εβδομάδες. Τώρα το προχωράω πιο αργά γιατί παράλληλα έχω ηχογραφήσεις, οπότε ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. 

STKM Set Satsuki 2

Τώρα ας περάσουμε στις μουσικές σου δραστηριότητες. Διαβάσαμε ότι το ZERO το εμπνεύστηκες από τις συνεχείς διαμάχες μεταξύ των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Τι ακριβώς εννοείς με αυτό; Ποιες είναι οι διαμάχες που αναφέρεις;

Ναι, το ZERO το εμπνεύστηκα από τις διαμάχες και την αρνητική ενέργεια αυτού του κόσμου. Φυσικά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συγκρούσεων και για τον καθένα από εμάς αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό σε αυτόν τον κόσμο. Για κάποιους είναι οι καβγάδες με φίλους ή τον σύντροφό μας, για άλλους είναι οι πόλεμοι και η αντίσταση ενάντια σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, διαφορετικά φύλα, ή στυλ. Υπάρχουν σχεδόν παντού συγκρούσεις. Δεν θα τελείωνα ποτέ αν προσπαθούσα να τις αναφέρω όλες. Αυτό το τραγούδι δημιουργήθηκε για να είναι η φωνή των αδυνάμων, η φωνή ενάντια σε όλη την αρνητικότητα και η μουσική για να σε κάνει να θες να παλέψεις ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και να ξαναγίνεις δυνατός. Είναι ένα τραγούδι που θα σε βοηθήσει να επαναφορτιστείς με ενέργεια και αν χρειάζεται, να αρχίσεις από το ΜΗΔΕΝ (=ZERO).

 

Πώς θα περιέγραφες τον ήχο του single σου; Έχεις πειραματιστεί καθόλου με νέους ήχους;

Το τραγούδι το εμπνεύστηκα από την παγκόσμια περιοδεία μου οπότε έχει αρκετά στοιχεία από μερικές χώρες που με επηρέασαν όσο περιόδευα. Επέλεξα να πειραματιστώ με στοιχεία εθνικών μελωδιών. Και ο λόγος για αυτό είναι γιατί σε όλες μου τις μετακινήσεις έμεινα πολύ καιρό σε σταθμούς στη Μέση Ανατολή και ο κόσμος εκεί μοιάζει τόσο διαφορετικός και τόσο μυστήριος. Αυτή η ατμόσφαιρα των μελωδιών με εντυπωσίασε.

 

Το νέο σου single κυκλοφόρησε στις 27 Δεκεμβρίου! Τι σκοπεύεις να κάνεις μετά; Υπάρχουν περιοδείες ή περισσότερες κυκλοφορίες στα μελλοντικά σου σχέδια;

Το ZERO θα είναι το αρχικό τραγούδι για την υπόλοιπη μουσική που θα κυκλοφορήσω μέσα στο 2018. Οπότε μετά την κυκλοφορία θα εστιάσω πλήρως στην ολοκλήρωση του album πάνω στο οποίο δουλεύω ήδη. Όταν αυτό το άλμπουμ τελειώσει, φυσικά και θα μου άρεσε να κάνω άλλη μια παγκόσμια περιοδεία και ήδη έχω κάποια σχέδια τα οποία θα ανακοινώσω στο μέλλον, οπότε μείνετε συντονισμένοι στα media μου και θα τα ανακαλύψετε!

 

Σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου, συνέχισε να ροκάρεις!

Και εγώ σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Καλές γιορτές, Ελλάδα! 

 

S.T.K.M.

S.T.K.M oficial webshop 

Facebook page

Follow SATSUKI on:

Apple Store

Facebook 

Twitter 

Instagram

Youtube 

 

Ευχαριστούμε τον SATSUKI

Ερωτήσεις: Διονυσία Λαμπαδαρίδου & Λίντα Αντωνοπούλου 

Translations provided by SATSUKI social media team.
Photos credit :右