Διαλύονται επίσημα οι Kalafina

aramajapancom-kalafinaproo

Το τέλος των Kalafina έφτασε, καθώς το πρακτορείο ταλέντων Space Craft Produce ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι το συγκρότημα διαλύεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκρότημα ήταν ανενεργό από τη στιγμή που η ιδρύτρια τους, Yuki Kajiura, αποχώρησε από το πρακτορείο.

Αφού εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα, θεώρησαν ότι ήταν δύσκολο να συνεχιστούν οι δραστηριότητες του συγκροτήματος, επομένως το πρακτορείο αποφάσισε να ανακοινώσει επισήμως τη διάλυσή τους.

Η τραγουδίστρια Hikaru Masai ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα των Kalafina τον περασμένο Νοέμβριο η σύμβασή της με την εταιρεία Space Craft Produce έληξε χωρίς προβλήματα στις 20 Οκτωβρίου, αποχωρώντας από το πρακτορείο. Η ανακοίνωση δεν διευκρίνιζε αν θα αποχωρούσε και από το συγκρότημα. Η Keiko Kubota εγκατέλειψε το συγκρότημα στη 1 Απριλίου και η επίσημη ιστοσελίδα είχε αποκαλύψει ότι οι Wakana Ootaki και Hikaru θα συνεχίσουν τις μουσικές δραστηριότητες. Από την άλλη, η Ootaki ανακοίνωσε σόλο καριέρα στις 11 Αυγούστου με το ντεμπούτο της να γίνεται επίσημα το επόμενο έτος.

Η Kajiura ξεκίνησε το μουσικό συγκρότημα Kalafina το 2007 για να εκτελέσει τα τραγούδια των anime ταινιών The Garden of Sinners. Το συγκρότημα έχει εκτελέσει θεματικά κομμάτια για anime όπως Sound of the Sky, Aldnoah.Zero, Black Butler, Time of Eve, Fate/Zero, Fate/stay night: Unlimited Blade Works, and most recently, Katsugeki! Tōken Ranbu. Οι Kalafina κυκλοφόρησαν συνολικά 21 singles και 6 άλμπουμ.

 

Πηγή: animenewsnetwork.com