Αστικοί Θρύλοι: Tonkaraton

19849110_10213570599407668_591177818_nΣε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να τον φωνάζουν συνεχόμενα, και μάλιστα χωρίς να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του γι’ αυτό. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή η ενόχληση είναι τόσο έντονη, ώστε ο άνθρωπος που φωνάζεις σε σκοτώνει αν προφέρεις το όνομά του δίχως την άδειά του;

Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για έναν λιγάκι… ευέξαπτο τύπο που, αν και νεκρός, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μέσου θυμωμένου ανθρώπου που δεν χρειάζεται πολλές δικαιολογίες για να παραφερθεί.

Το όνομά του είναι Tonkaraton – αλλά μην το πεις πολύ δυνατά, μπορεί να σε ακούσει! – και είναι τυλιγμένος με επιδέσμους (μάλλον επειδή είναι τόσο νεκρός που ντρέπεται να κυκλοφορήσει πάνω στο ποδήλατό του με εμφανή τα σημάδια σήψης στο σώμα του). Είναι ένα φάντασμα της Ιαπωνίας που στον ελεύθερό του χρόνο γίνεται ποδηλάτης των ιαπωνικών καλντεριμιών, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία, κόβοντας τον δρόμο σε κάθε καθωσπρέπει γκέισα. Είναι, όμως, και ευσυνείδητος, καθώς – προνοώντας για τους πεζούς – κορνάρει φωνάζοντας “Ton…ton…tonkara..ton!” όσο ποδηλατεί.  

Σύμφωνα με το μύθο, θα σε ακολουθήσει καθώς γυρνάς από το σχολείο (πολλά ιαπωνικά φαντάσματα φαίνεται να προτιμούν μαθητές και όχι ενήλικες για κάποιο παράξενο λόγο…) και θα σταθεί μπροστά σου, ζητώντας σου να πεις «Tonkaraton». Αν το πεις, απλά θα γελάσει και θα φύγει κάνοντας πετάλι, αφήνοντάς σε να συνεχίσεις τον δρόμο σου. Αν μπλέξεις τη γλώσσα σου ή διστάσεις να πεις το όνομά του, θα βγάλει έξω το katana του – που μάλλον κρατάει κρυμμένο μέσα στους επιδέσμους; - και θα σου κόψει το κεφάλι. Έπειτα θα σε τυλίξει κι εσένα σε επιδέσμους για να μην νιώθει μοναξιά, και θα γίνεις κι εσύ ένα Tonkaraton. Θα είσαι αναγκασμένος να καβαλάς το ποδήλατό σου κάθε ωραία πρωία, τυλιγμένος στους επιδέσμους σου, τρομάζοντας κόσμο και κόβοντας κεφάλια για ψήλου πήδημα. Ωραία ζωή!

 

Πώς θα προφυλαχτείς από τον Tonkaraton:

  1. Όταν ακούσεις το ποδήλατό του να πλησιάζει δυσοίωνα, τρίζοντας πάνω στο πλακόστρωτο, κάνε ότι σταματάς τρομαγμένος και κοίτα πίσω σου με τα μάτια γουρλωμένα. Έπειτα, όταν ο Tonkarton θα έχει πλησιάσει αρκετά, γύρνα και ρίξε μια γερή κλωτσιά στη ρόδα! Μετά βάλ’ το στα πόδια κι όπου φύγει-φύγει!
  2. Πιάσε την άκρη του επιδέσμου του και δέσε την καλά γύρω από τον καρπό σου. Έπειτα άρχισε να τρέχεις γρήγορα, απολαμβάνοντας τους γδούπους και τα απανωτά ton-ton-ton που θα κάνει ο Tonkaraton σκοντάφτοντας, καθώς ο επίδεσμος θα ξετυλίγεται. Όταν γυρίσεις ξανά να κοιτάξεις, μάλλον θα δεις στη θέση του φαντάσματος ένα βουναλάκι άμμο.
  3. Προσποιήσου ότι είσαι μηχανικός ποδηλάτων και κοίτα με ενδιαφέρον τις ρόδες του. Πείσε τον να κατέβει από τη σέλα και σκύψε να εξετάσεις – δήθεν – τα λάστιχά του. Κάνε «χμμμ…» κάθε τόσο και, δήθεν αδιάφορα, ανέβα στη σέλα και κλέψε το ποδήλατο!

Αν τα παραπάνω δεν πιάσουν, τότε πρέπει να φυλαγόμαστε και από εσένα αφού μάλλον αυτή τη στιγμή διαβάζεις αυτό το άρθρο, τυλιγμένος στους επιδέσμους σου….

Χμμμμ…

 

Από τη Melane με αγάπη.