Έπαινος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kendo Iaido Naginata

Τελετή απονομής του Επαίνου του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kendo Iaido Naginata

 

1sAmbShimizu-award-MrDrosoulakis

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kendo Iaido Naginata, κ. Σπυρίδωνας Γ. Δροσουλάκης, έλαβε τον «Έπαινο του Υπουργού Εξωτερικών» της Ιαπωνίας του 2019, για την πολυετή συνεισφορά του στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας μέσω των πολεμικών τεχνών, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

2sMrDrosoulakis-ViceMinisterOfSportsAvgenakis-MrKouvelos-MrKapralos

Ο κ. Δροσουλάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες από νεαρή ηλικία, λαμβάνοντας μέρος σε αθλητικές διοργανώνεις εν μέσω της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό ως δόκιμος. Έχοντας κατακτήσει το 4ο Dan στο Karate (Shodokan style), το 6ο Dan στο Iaido και το 4ο Dan στο Kendo, το 2002 εγκαινίασε τον όμιλο ιαπωνικών πολεμικών τεχνών Furyu Dojo Athens, όπου διδάσκει Iaido και Kendo μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο κ. Δροσουλάκης, κατέχοντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, συμβάλλει και ως συντονιστής στην επιτυχή διοργάνωση της ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης «Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών», που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας κάθε χρόνο με στόχο την προβολή των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.

3sAmbShimizu-MrsAvgenaki-VMinAvgenakis-MrDrosoulakis-MrsDrosoulski-MrsShimizu

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού. Επίσης μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Ιάπωνας sensei Katsuo Oda (Iaido hanshi 8 dan, Kendo kyoshi 7dan), προσωπικός εκπαιδευτής του κ. Δροσουλάκη, μαζί με μαθητές και συναθλητές του βραβευόμενου. 

4sGroup_photo

Ο Έπαινος του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας καθιερώθηκε ως θεσμός από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας το 1983 και απονέμεται σε όσους συμβάλουν στη διεύρυνση των φιλικών σχέσεων της Ιαπωνίας με τις ξένες χώρες. 

 

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

email : cultural@at.mofa.go.jp