Anime Review: Ushio to Tora

από τον Hyakkishin 


1   

Yo! Για ακόμα μια φορά, είμαι ο Hyakkishin και σήμερα θα μιλήσω για άλλο ένα anime, το οποίο πέρασε σχετικά απαρατήρητο όταν ήταν ongoing. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω διότι κανείς δε μιλάει για αυτό… Όπως και να ‘χει, σημερινό θέμα είναι το Ushio to Tora.

 

-Περιγραφή-

Ο Ushio Aotsuki είναι ένας απλός μαθητής Γυμνασίου. Ο πατέρας του είναι ιερέας και συνέχεια τον προειδοποιεί για την ύπαρξη πλασμάτων, τα οποία ονομάζονται yokai. Ο Ushio φυσικά δεν πιστεύει σε αυτά τα πράγματα οπότε τον αγνοεί. Μια μέρα, βέβαια, όταν ο πατέρας του Ushio τον βάζει να καθαρίσει την αποθήκη του σπιτιού τους, ανακαλύπτει μια καταπακτή. Μπαίνοντας μέσα ανακαλύπτει έναν δαίμονα καρφωμένο στον τοίχο με ένα δόρυ στο στήθος του. Ο δαίμονας, ονόματι Tora, εξηγεί πως είναι ένα πανίσχυρο yokai που λατρεύει να τρώει ανθρώπους και τον διατάζει γρήγορα να τον ελευθερώσει. Ο Ushio, σαν λογικό άτομο, αρνείται και πάει να φύγει, αλλά αυτό που δεν περίμενε είναι η εμφάνιση άλλων δαιμόνων, οι οποίοι ξεκίνησαν να επιτίθονται στους φίλους του μόλις έξω από το σπίτι του. Με δισταγμό, συμφωνεί να ελευθερώσει τον Tora με σκοπό να τον βάλει να βοηθήσει τους φίλους του, έχοντας ως σχέδιο Β το αρχαίο δόρυ που τον είχε φυλακισμένο.

Και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία μας. Με μια τυχαία συνάντηση μεταξύ ενός αγοριού κι ενός δαίμονα. Θα τους οδηγήσει σε επικίνδυνο μονοπάτι η μοίρα ή θα ζήσουν τις ζωές τους ήσυχα κι όμορφα;

 

-Η γνώμη μου-

Το Ushio to Tora είναι ένα εκπληκτικό shounen με μπόλικη δράση, αλλά και βαθιά νοήματα (όπως κάθε σειρά που έχω κάνει review…). Παρεμπιπτόντως, είναι από τον ίδιο mangaka που έγραψε το Karakuri Circus. Ίσως έπρεπε να είχα βγάλει πρώτα αυτό το review, αλλά τέλος πάντων.

Όπως ανέφερα, το συγκεκριμένο anime είναι γεμάτο ωραίες μάχες με καλογραμμένες χορογραφίες, οι οποίες έχουν από πίσω ένα λόγο για τον οποίο γίνονται.

Το cast αποτελείται από πολλές προσωπικότητες με αντικρουόμενες φιλοσοφίες, οι οποίες μπορούν να φέρουν το τέλος του κόσμου αν κάτι πάει στραβά (αυτό παίζει ρόλο πολύ αργότερα).

Το soundtrack είναι αρκετά δυναμικό, αλλά όταν το απαιτεί η σειρά, γίνεται πιο γαλήνιο ώστε να ταιριάζει στην ατμόσφαιρα της σκηνής ή να αρμόζει στα γεγονότα που παρουσιάζονται. Το opening, πάντως, είναι γεμάτο αδρεναλίνη! Πραγματικά απίστευτο κομμάτι.

Από αρνητικά… δεν έχω να πω κάτι. Ίσως σε κάποια σημεία να φαίνεται η ηλικία του (το manga ξεκίνησε το 1990), αλλά δεν το θεωρώ σαν μείον. Γενικά, όπως έχετε καταλάβει, μου αρέσουν τα shounen και το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι καλογραμμένο και τα arcs του είναι επίσης πολύ καλά δομημένα.

 

-Βαθμολογία-

Συνεχίζουμε το trend των υψηλών βαθμολογιών (κάποια στιγμή θα βρω κάτι που να μη μου αρέσει, υπομονή) με ένα 9/10! Fun fact: το Ushio to Tora είναι στα top 5 αγαπημένα μου anime.

 

Ελπίζω να σας τράβηξα το ενδιαφέρον και να σας έπεισα να ρίξετε μια ματιά σε αυτή την υπέροχη σειρά. Αν όχι, να τη δείτε ούτως ή άλλως γιατί αξίζει αγάπη. Περιμένω να δω τις απόψεις σας στα σχόλια!