Anime Review: Nurarihyon no Mago

από τον Hyakkishin 


naru

Yo! Είμαι ο Hyakkishin και αυτό είναι το πρώτο μου επίσημο review στη σελίδα του Greek Otaku Radio. Σήμερα θα καλύψω ένα σχετικά παλιό anime (έχει περάσει καιρός από το 2010), το οποίο ονομάζεται Nurarihyon no Mago ή, όπως ήρθε στη δύση Nura: Rise of the Yokai Clan.

 

-Περίληψη-

Ακολουθούμε τον νεαρό Nura Rikuo, ένα απλό 12χρονο παιδί που δεν έχει τίποτα το υπερφυσικό. ΛΑΘΟΣ! Ο Rikuo είναι ο εγγονός του ενός και μοναδικού Nurarihyon (αν δεν το είχατε καταλάβει ήδη από τον τίτλο (mago “孫” = εγγονός). Ο παππούς είναι ο ανώτατος αρχηγός μιας στρατιάς yokai. Βέβαια, έχοντας περάσει μερικούς αιώνες σε αυτή τη θέση, είναι πλέον σειρά του Rikuo να αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού και να διοικήσει το δικό του hyakkiyakou (σε ελεύθερη μετάφραση: Παρέλαση 100 δαιμόνων). O Rikuo βέβαια αρνείται καθώς είναι μόνο ¼ yokai και έχει επιλέξει να ζήσει ως άνθρωπος. Όταν όμως οι φίλοι του που έχουν μανία με τα yokai αποφασίζουν να εξερευνήσουν το εγκαταλελειμμένο κτήριο που βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους, για καλή ή για κακή τους τύχη, πέφτουν πάνω σε ένα επικίνδυνο δαίμονα και η yokai πλευρά του Rikuo “ξυπνά”. Πριν όμως προλάβει να κάνει οτιδήποτε, έρχονται στη βοήθεια του μέλη της φαμίλιας του παππού του. Ισχυρά yokai που κρυφά προστάτευαν τον Rikuo σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα, στο σπίτι του Rikuo, τα υψηλότερα στελέχη του clan με κεφαλή τον παππού του, έχουν συμβούλιο για τη μοίρα της οικογένειας και τη θέση του Rikuo σε αυτή.

Και κάπως έτσι τελειώνει το πρώτο επεισόδιο. Με μια αίσθηση αβεβαιότητας για το τι θα ακολουθήσει. Τι να επιφυλάσσει άραγε το μέλλον για τον εγγονό του Nurarihyon;

 

-Η γνώμη μου-

Πριν πω οτιδήποτε, πρέπει να βγάλω από τη μέση το γεγονός πως αυτή τη σειρά την είχα στο watchlist περίπου 7 χρόνια. Τώρα που επιτέλους την είδα, μπορώ με ασφάλεια να πω ότι δε με απογοήτευσε! To Nurarihyon no Mago είναι ένα shonen που βασίζεται στην Ιαπωνική μυθολογία και τα yokai. Προσωπικά, είμαι τεράστιος fan και των δύο οπότε μεγάλο bonus.

Η σειρά έχει πολύχρωμους χαρακτήρες και όχι δεν αναφέρομαι στα ρούχα τους, αλλά στις προσωπικότητες τους. Όλοι έχουν από ένα trait που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Η πλοκή είναι σχετικά απλή, αλλά καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την οικογένεια του Rikuo και τα άτομα γύρω του, η ιστορία αποκτά ένα πιο “σκοτεινό” χαρακτήρα. Η μουσική είναι απίστευτη. Το 1ο opening είναι πιο χαλαρό και ταιριάζει υπέροχα με την πρώτη σεζόν, όπως και το soundtrack δίνει σε κάθε σκηνή το αίσθημα που της αντιστοιχεί. Επίσης, σαν shonen anime, θα ήταν σφάλμα να μην αναφέρω τις μάχες. Όλες οι μάχες έχουν καταπληκτική χορογραφία και γίνονται όλο και πιο εκθαμβωτικές όσο εξελίσσεται και ο χαρακτήρας του Rikuo. Όσον αφορά τα αρνητικά κομμάτια της σειράς... αδυνατώ να σκεφτώ κάτι. Φυσικά, δεν είναι το απόλυτο αριστούργημα, αλλά καθώς την παρακολουθούσα δεν υπήρξε κάποια στιγμή ή κάποιος χαρακτήρας που να με απογοήτευσε.

 

-Βαθμολογία-

Το Nurarihyon no Mago είναι ένα πολύ καλά δομημένο shonen με όλα τα καλά που ανέφερα πιο πάνω. Με το καλό, αν αποφασίσατε να δείτε τη σειρά μετά από όλο αυτό το κατεβατό που έγραψα, μπορείτε να κρίνετε οι ίδιοι το Nurarihyon no Mago και να μοιραστείτε τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια.

Από εμένα παίρνει ένα χαλαρό 8/10 (κατά μέσο όρο και από τις 2 σεζόν).