Anime Review: Meikyuu Black Company

από τον Hyakkishin 


1  

Yo! Hyakkishin εδώ με ένα ακόμη review. Αυτή τη βδομάδα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, θα καλύψω μια πρόσφατη σειρά! Who would’ve thought? Όπως και να ‘χει, η σειρά στην οποία θα αναφερθώ σήμερα είναι το Meikyuu Black Company! Ας ξεκινήσουμε.

 

-Περίληψη-

Μια βροχερή μέρα στην Ιαπωνία βλέπουμε άτομα να κατευθύνονται προς τις δουλειές τους παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ξαφνικά, αλλάζουμε πλάνο και βρισκόμαστε στο διαμέρισμα του Kinji Ninomiya, ενός ανθρώπου που ξόδεψε όλη το χρόνο του στο να επενδύει σε crypto και γη. Έχοντας πλέον μια τεράστια περιουσία, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παρά να απολαύσει τη ζωή του. Και τι καλύτερο από το να παρακολουθεί τους μίζερους ανθρώπους που πρέπει να εργάζονται μέρα νύχτα για να βγάλουν τα ως προς το ζην τους! (για νομικούς λόγους, αυτό ήταν ένα αστείο) Εκεί, λοιπόν, που κάθεται στο σαλόνι του και βλέπει τη θέα από κάτω, και τον ‘’ευχάριστο’’ καιρό, μια πύλη ανοίγει κάτω από τα πόδια του και τηλεμεταφέρεται σε έναν άλλο κόσμο! Έχοντας, έτσι απλά, χάσει όλα του τα κέρδη, αναγκάζεται να δουλέψει ως… ανθρακωρύχος! Και μάλιστα κάτω από απαίσιες συνθήκες εργασίας, ενώ πληρώνεται ψίχουλα… Karma’s a b****! Σε καμία, όμως, περίπτωση δε δέχεται να ζήσει υπό αυτές τις συνθήκες και συνεχώς ψάχνει και σκαρφίζεται τρόπους να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. Θα καταφέρει άραγε να πετύχει το στόχο του και να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ιαπωνία; Only one way to find out!

 

-Η γνώμη μου-

Για άλλη μια φορά, συνεχίζουμε το streak με άλλη μια σειρά που αγάπησα! Το Meikyuu Black Company είναι μια παρωδία των συνθηκών εργασίας στην Ιαπωνία, καθώς και ό,τι εστί καπιταλισμός ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ! Όλοι οι χαρακτήρες είναι υπέροχοι. Ο κάθε ένας έχει τους στόχους και τα πιστεύω του, και κάπως έτσι καταλήγουμε σε πολύ ενδιαφέρουσες αντιδράσεις όταν 2 ή περισσότερα άτομα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Το soundtrack είναι εξίσου υπέροχο και σε κάποια σημεία θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ‘’πειραματικό’’ αφού εντάσσει διάφορα στοιχεία ώστε να ταιριάζει στο χαρακτήρα της σκηνής που παίζει εκείνη τη στιγμή. Επίσης, τόσο το opening όσο και το ending είναι απίστευτα πιασάρικα! Συγκεκριμένα το ending αντιπροσωπεύει απόλυτα το νόημα της σειράς. Σας προτείνω να τσεκάρετε τους στοίχους!

Στα αρνητικά τώρα, για άλλη μια φορά δεν έχω να πω κάτι… Είναι ένα πολύ ωραίο anime που στην τελική, αν δώσεις λίγη σημασία, παίρνεις και κάνα δυο μαθήματα ζωής.

 

-Βαθμολογία-

Ξανά, θα είμαι λίγο biased, αλλά τι να κάνουμε; Δικό μου το review, ό,τι θέλω γράφω! (Θα τη βλέπετε συχνά αυτή την ατάκα) Οπότε, για να μη χρονοτριβώ, το Meikyuu Black Company παίρνει ένα δυνατό 9/10 από εμένα!

Αν αποφασίσετε να το δείτε, γράψτε από κάτω σε σχόλιο τη γνώμη σας. Έχω την εντύπωση πως θα σας αρέσει.