Ακυρώσεις συναυλιών στην Ιαπωνία λόγω κορονοϊού

από τη Μαίρη Παπαπούλιου 

 

many-concerts-canceled-in-japan-upon-government-request-to-battle-coronavirus-top-750x400

Πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα στην Ιαπωνία αποφάσισαν να ακυρώσουν τις live εμφανίσεις τους κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως αναφέρθηκε από το NHK WORLD-JAPAN, έχουν ζητηθεί αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις να ακυρωθούν με πρωτοβουλία της ιαπωνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση των συνεχόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού. Η ανακοίνωση συμπεριλαμβάνει ακυρώσεις συναυλιών που προσελκύουν πολλούς ανθρώπους σε μια πυκνή περιοχή, αυξάνοντας την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. 

Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe έβγαλε την ανακοίνωση σε συνεδρίαση κυβέρνησης, αναφέροντας: Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για να περιοριστεί η διάδοση του ιού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η ανακοίνωση ώθησε πολλές ιαπωνικές μπάντες να ακυρώσουν ξαφνικά τις συναυλίες τους.  

Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που ανακοίνωσαν την ακύρωση ή την αναβολή των live εμφανίσεών τους είναι οι the GazettE, L’Arc-en-Ciel, WagakkiBand, HYDE, GACKT, LUNA SEA, UVERworld, abingdon boys school, INITIAL’L, Starwave Records, BANDAI NAMCO Arts (Lantis).  

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, έχει ζητηθεί επίσης η πιθανότητα ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 αν ο κορωνοϊός δεν είναι υπό έλεγχο μέχρι τη διεξαγωγή τους.  

 

 

Πηγή: jrocknews.com